Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

103-річниця бою під Крутами.

Дата: 29.01.2021 08:21
Кількість переглядів: 294

Фото без опису 29 січня 2021 року в Україні відзначатиметься 103-річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

        Особливістю бою під Крутами є те, що в ньому на захист Української Народної Республіки в умовах політичної та управлінської неспроможності тогочасної української влади добровільно стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу.

Саме тому бій під Крутами, незважаючи на те, що він завершився військовою поразкою для Української Народної Республіки, на довгі часи став для патріотів України прикладом героїчного подвигу і звитяги в ім’я України та її незалежності. Подвиг крутянців навчає, що свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни.

        Офіційно День пам'яті Героїв Крут почали відзначати з 2007 року, згідно з указом Президента «Про вшанування пам'яті Героїв Крут».

Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут

З інформаційними матеріалами УІНП можна ознайомитися за посиланням https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/zhurnalistam/informaciyni-materialy-do-dnya-pamyati-geroyiv-krut-2021

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь