Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

День Соборності України.

Дата: 22.01.2021 10:32
Кількість переглядів: 336

22 січня 2021 року відбулося покладання квітів до меморіалу Борцям за Волю України, цим самим відзначивши День Соборності України. На заході були присутні Благовіщенський міський голова та його заступники.

Фото без описуСоборність України у сучасному, багатомірному розумінні пролягає від територіальної цілісності до громадянської консолідації. Україна обрала свій шлях - шлях непохитного національного консенсусу і безумовного та безперервного суспільного діалогу.

Акт Злуки 22 січня 1919 року - подія величезного історичного значення. Навіть залишившись тоді нереалізованим, ідеал соборності українських земель упродовж багатьох десятиліть виступав визначальним чинником національної консолідації, виявом генетичного прагнення українства до територіального й духовного єднання, спадкоємності історичної державницької традиції. Цілісність етнічної території стала фундаментальною підвалиною відродження сучасної незалежної, соборної України. Наше завдання - зберегти і примножити державотворчий потенціал ідеї соборності, як запоруки нерозривності і єдності державного організму, поступального соціально-економічного і духовно-культурного розвитку України. Тому дуже важливо, щоб у кожному місті, селі , найвіддаленішому куточку нашої рідної України пам’ятали цей День та відзначали його, бо в єднанні сила та міць нашої Держави, історія та пам'ять про шлях до свої соборності, цілісності та незалежності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь