Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 11:32
Кількість переглядів: 391

        Фото без опису       15 лютого 2021 року виповнюється 32 роки із дня завершення виведення радянських військ з території Республіки Афганістан. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв; тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого не можуть залишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наш співвітчизник, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник.  За даними офіційних джерел, під час Афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів. Україні війна обійшлася у більш, ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні проживають більше 150 тисяч ветеранів Афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч - інваліди. З Благовіщенської громади до Афганістану вирушило 202 воїни, на жаль, 5 з них не повернулись до рідних живими.
         З нагоди відзначення 32-ї річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан за участі Благовіщенського міського голови, громадян міста та членів громадської організації «Спілка воїнів-інтернаціоналістів» відбулось покладання квітів до меморіалу пам’яті  воїнам-інтернаціоналістам та підготовленно тематичну програму. Благовіщенський міський голова  Віталій Довгополий звернувся до  ветеранів, вручив грошову винагороду. Голова спілки воїнів-інтернаціоналістів Василь Міщенко відзначив своїх колег грамотами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь