Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Цьогоріч увесь світ відзначає 207-у річницю з дня народження Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2021 10:23
Кількість переглядів: 1034

       Фото без опису     Тарас Шевченко. Це ім’я стало символом України. Його називають провісником  нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Український поет, художник, офортист, громадський діяч, просвітитель, популяризатор класичного мистецтва серед простого люду, основоположник нової української літератури -  Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

  Традиційно у шевченківські дні по всій країні проходять заходи на вшанування пам’яті поета. Керівники територіальної громади вшанували Кобзаря покладанням квітів до його погруддя.

   Благовіщенська громада активно долучилася до вікторин «Геній слова і пензля», «Геній України», літературних годин «Оживає Кобзареве слово», поетичних акордів «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став», літературних рингів «Тарас Шевченко – України син», голосних читань творів, ознайомилася із книжковими виставками «Тарас Шевченко честь і слава України», запропонованими Благовіщенською міською Публічною бібліотекою. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь