Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Протиепідемічні заходи посилено, заклади загальної середньої освіти переведено на дистанційну форму навчання

Дата: 05.04.2021 16:54
Кількість переглядів: 1110

Фото без описуНа позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій йшлося про оперативну ситуацію та стан захворюваності населення на коронавірусну інфекцію COVID-19 на території Благовіщенської міської територіальної громади. За інформацією головного лікаря КНП «Благовіщенська лікарня» Леоніда СЕМКА, за період з 27 березня по 05 квітня 2021 р. відібрано матеріали для дослідження методом ПЛР у 109 осіб, із них у 49 осіб підтверджено коронавірусну інфекцію. У терапевтичному відділенні на лікуванні з діагнозом пневмонія перебуває 36 жителів територіальної громади. За останні три доби госпіталізовано 14 осіб. Ситуація ускладнюється тим, що все більше хворих потребують кисневої підтримки.

На жаль, двоє жителів (с. Синьки та с. Великі Трояни) померли від COVID-19, перебуваючи на лікуванні в смт. Добровеличківка.

Юрій Вівич, - начальник Благовіщенського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, зазначив, що служба спільно з поліцією провели наради щодо дотримання протиепідемічних вимог та Постанови головного державного санітарного лікаря №57 від 30.12.2020 р. з керівниками закладів громадського харчування та АЗС, які знаходяться на території громади. Рекомендовано усунути зазначені недоліки та посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Члени комісії заслухали інформації начальника відділу освіти та молоді Володимира ЛУЦЕНКА, директорів Благовіщенських освітніх закладів В’ячеслава ТОМАШЕВСЬКОГО та Олександра ЧУЧАЄВА про стан захворюваності серед педагогічних та учнівських колективів. У навчальних закладах міста станом на сьогодні чотири  класи знаходяться на самоізоляції, підтверджені випадки методом ПЛР дослідження на  COVID-19  в однієї дитини (11 років) та двох вчителів НВК № 1, двох вчителів НВК № 2. По одному випадку в Шамраївській та Даниловобалківській школах.  Зважаючи на те, що спостерігається збільшення хворих, зокрема, серед вчителів, комісія рекомендувала відділу освіти та молоді міської ради на період з 06 по 20 квітня 2021 р. перевести заклади загальної середньої освіти Благовіщенської міської ради з 1 по 11 класи на дистанційну форму навчання; посилити контроль за протиепідемічними заходами в дитячих дошкільних закладах, закладах позашкільної освіти Благовіщенської міської ради відповідно до вимог постанови КМУ  №1236 від 9 грудня 2020 року. Наголошено на відповідальності батьків за дітей у навчальний період та поліцейського контролю перебування дітей під час дистанційного навчання з 08:00 год. до 15:00 год. в громадських місцях.

Також до 30 квітня 2021 року на території Благовіщенської міської територіальної громади  забороняється:    

 

  - проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

  - перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

  - робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

  - розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема, респіраторами або захисними масками, що закривають  ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв), вимоги відносяться до проведення всіх масових заходів (поминальних обідів, днів народження, весілля, тощо).

  - здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь