Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Не забувайте про дотримання протиепідемічних заходів!

Дата: 27.04.2021 14:38
Кількість переглядів: 633

  Фото без описуНаближаються Великодні свята, тривалі вихідні та поминальні дні і дуже ризикований момент для епідемічної ситуації. Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у травні ми не отримали різкого сплеску захворюваності, закликаємо всіх бути свідомими і не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців. Не ігнорувати загрозу, яка не минула.

  Щоб упередити сплеск вірусу, рекомендуємо керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Якщо ж десь прихожани підуть у церкву, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень; обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення; заборонити  здійснення обрядів, що передбачають фізичний контакт (наприклад, поцілунки святинь); відвідувати обряд благословення та освячення їжі лише одній особі від домогосподарства, без сімейних відвідувань; утриматись від відвідування служби людьми похилого віку та з хронічними захворюваннями; утримуватись від святкових обіймів та привітань з безпосереднім контактом, І, звичайно, масковий режим ніхто не відміняв!

  Керівництво громади зустрічалося з представниками конфесій і закликало їх дотримуватися правил і обмежень та роз’яснити необхідність таких заходів своїм прихожанам.

  Сьогодні головне завдання – зробити все можливе, щоб зберегти життя та здоров’я людей. Молодь, на жаль, безпечно ставиться до всіх застережень і не в повній мірі усвідомлює складність ситуації. Сподіваючись, що молоді люди легко переносять захворювання, вони забувають про своїх старших родичів: батьків, бабусь, дідусів. Тому закликаємо всіх провести свята в колі родини. Не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей, щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь