Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Пам’ятаємо навіки.

Дата: 09.05.2021 10:45
Кількість переглядів: 620

     Фото без описуСімдесят шоста весна прийшла із  великими і світлими святами для усіх жителів країни -  8 та 9 Травня, які водночас сумні і радісні. Щороку у ці дні ми згадуємо тих, хто виборов для нас мир, дав можливість народитися і жити, будувати майбутнє і радіти кожному дню. Завдяки полеглим на полях боїв у роки Другої світової війни, ветеранам, які повернулися додому, дітям війни країна вистояла перед нацистською навалою.

9 Травня у кожному населеному пункті Благовіщенської територіальної громади до памятних знаків воїнам-визволителям лягли квіти. На вшанування пам’яті усіх визволителів у Благовіщенському керівники громади, жителі та гості міста схилили голови у хвилині мовчання біля обеліска Слави під час мітингу. Міський голова Віталій Довгополий у своїй промові згадав воїнів-переможців Другої світової та нинішньої невизнаної війни, побажавши усім  такого довгоочікуваного миру. Вітальні слова звучали від голови ветеранської організації Благовіщенської міської ради Марії Кустріч. Пісенні привітання додали святкового настрою присутнім.

У нашій територіальній громаді очевидців трагічної боротьби з нацизмом, залишилося зовсім мало.  А те, що вони пам’ятають, — це і є історія Благовіщенської землі, унікальна можливість зберегти уроки минулого, щоб не допустити чергових помилок. Нині гордимося 8 учасниками бойових дій, 206 учасниками війни та 2221 дитиною війни, які проживаються поряд із нами. Ми дізнавалися про Другу світову з підручників, а вони на власні очі бачили її трагедію з тридцять дев’ятого до сорок п’ятого.

Вічний вогонь біля обеліска Слави, запалений 8 Травня у першу хвилину миру, під час мітингу палав яскравим полум’ям, нагадуючи про вічну пам’ять по загиблих, яку ми маємо берегти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь