Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Святкуємо День Європи

Дата: 13.05.2021 08:50
Кількість переглядів: 437

Фото без опису   Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 15 травня.

   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права та враховує інтереси всіх учасників. Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

   У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

   У Благовіщенській територіальній громаді також  долучилися до святкування  Дня Європи. Зокрема, у Благовіщенській міській Публічній бібліотеці проведено ряд заходів: експрес-подорожі «Магія далеких країн» у Благовіщенській міській, Великотроянівській, Грушківській, Кам’янокриничанській, Мечиславській, Розношенській, Сабатинівській та Шамраївській сільських бібліотеках; години цікавих повідомлень «Україна – Європа: спільні цінності» у Богданівській, Вільхівській, Кошароолександрівській, Луполівській, Лозуватській сільських бібліотеках; книжкові виставки «Вивчай Європу – змінюй Україну», «Ми – європейська країна» у Благовіщенській міській, Даниловобалківській сільській бібліотеках; пізнавальні години «Європейський віночок» у Йосипівській, Синицівській, Синьківській, Новоселицькій та Кам’янобрідській сільських бібліотеках.

   Довідка

   13 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про підтвердження курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу та першочергові заходи у цьому напрямі», якою підтверджується незворотність курсу України на європейську інтеграцію, метою якої є набуття членства в Європейському Союзі. Було також відзначено, що Україна як європейська держава, поділяє спільну історію та цінності з країнами Європейського Союзу і має право подати заявку на набуття членства у Європейському Союзі відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь