Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Святкуємо День Європи

Дата: 13.05.2021 08:50
Кількість переглядів: 481

Фото без опису   Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 15 травня.

   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права та враховує інтереси всіх учасників. Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

   У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

   У Благовіщенській територіальній громаді також  долучилися до святкування  Дня Європи. Зокрема, у Благовіщенській міській Публічній бібліотеці проведено ряд заходів: експрес-подорожі «Магія далеких країн» у Благовіщенській міській, Великотроянівській, Грушківській, Кам’янокриничанській, Мечиславській, Розношенській, Сабатинівській та Шамраївській сільських бібліотеках; години цікавих повідомлень «Україна – Європа: спільні цінності» у Богданівській, Вільхівській, Кошароолександрівській, Луполівській, Лозуватській сільських бібліотеках; книжкові виставки «Вивчай Європу – змінюй Україну», «Ми – європейська країна» у Благовіщенській міській, Даниловобалківській сільській бібліотеках; пізнавальні години «Європейський віночок» у Йосипівській, Синицівській, Синьківській, Новоселицькій та Кам’янобрідській сільських бібліотеках.

   Довідка

   13 березня 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про підтвердження курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу та першочергові заходи у цьому напрямі», якою підтверджується незворотність курсу України на європейську інтеграцію, метою якої є набуття членства в Європейському Союзі. Було також відзначено, що Україна як європейська держава, поділяє спільну історію та цінності з країнами Європейського Союзу і має право подати заявку на набуття членства у Європейському Союзі відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь