Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Ой зелене свято, ой зелене літо

Дата: 18.06.2021 14:22
Кількість переглядів: 459

У народі свято Трійці називають Зеленим святом, адже напередодні, за давньою традицією,  люди прикрашають свої оселі гілками клена, липи, ясена та свіжими квітами.

   З нагоди свята бібліотекарі міської бібліотеки для дорослих  провели для учасників клубу «Гармонія» інформаційно-розважальну годину «Ой зелене свято, ой зелене літо».

    До Зелених свят бібліотекарі гарно прикрасили залу і підготували яскраві виставки. Книжкові виставки "Кращий букет для справжнього книголюба", „Зелені свята: мозаїка народних звичаїв", книжкова полиця "Найкращі троянди, для тих, хто любить читати", на яких представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкувань Трійці.

    Продовжився захід народознавчим календарем "Трійця: народні звичаї, традиції, обряди", під час якого присутнім нагадали про духовне значення свята та як його відзначали здавна і як його святкують сьогодні.

   Бібліотекар Тетяна Гавлінська розповіла про  основні види лікарських трав та їх властивості, користь і застосування листових салатів, які вирощує на власній ділянці. Також поділилась досвідом   приготування ферментованого чаю із садових рослин у домашніх умовах; пригостила всіх свіжою  полуницею та смачною зеленю, яка  вдало може підкреслити основний смак страви.

   Маргарита Довгань представила свої нові вироби:  вишивки люневільським гачком, а  Юлія Золотоверх  прочитала власну нову поезію.

  Присутні цікаво і змістовно провели час, отримали масу позитивних емоцій. Завершився захід традиційним частуванням в теплій святковій атмосфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь