Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Пам'ятаємо. Шануємо. Вдячні

Дата: 22.06.2021 11:11
Кількість переглядів: 385

Фото без описуНедільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії  – Друга світова, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Цей день нагадує про всіх загиблих у боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь.

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни українці згадують усіх тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша країна була вільною від будь-якого завойовника.

У 80-ту річницю трагічного дня керівництво, жителі Благовіщенської територіальної громади вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні покладанням квітів до обеліска Слави та хвилиною мовчання. Голова ради громадської організації "Організація ветеранів України Благовіщенської міської територіальної громади" Марія КУСТРІЧ зазначила, що за період війни, яка тривала на українських землях 40 місяців, загинуло майже 9 мільйонів наших співвітчизників. У населених пунктах територіальної громади захоронено 334 солдати, офіцери, партизани, визволителі у 25 братських могилах; 369 розстріляних євреїв навіки спочили на єврейському кладовищі, серед них 69 дітей; 12 могил бережуть вічний сон військовополонених.

 «Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи в ті суворі роки нашу країну», - зазначив Віталій ЯРЧЕВСЬКИЙ, - депутат міської ради ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь