Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Ой, на Івана, ой, на Купайла

Дата: 07.07.2021 13:27
Кількість переглядів: 566

Фото без описуТрадиційне свято Івана Купала зібрало у Благовіщенському жителів та гостей територіальної громади на масові гуляння. За період карантину і аматори сцени, і глядачі вже засумували за видовищами, тож із радістю поспішали з дітками на кордодром. Цікаву змістовну програму підготували працівники Центру культури та дозвілля міської ради: пісні, танці, гуморески  та інсценівки, конкурси, розваги для дітей і спортивні змагання для дорослих… До Благовіщенського приїхали показати свою сценічну майстерність аматори з Шамраєвого, Сабатинівки. Родзинкою свята стали обрядове дійство та виступи аматорів Кошароолександрівського сільського будинку культури, які запалили присутніх своєю енергетикою.

 Яке ж Івана Купала без Нептуна? На святі він був не один, а завітав разом із помічницями, які визначили володарку найкращого купальського віночка та дівчину із найдовшим шовковистим волоссям. Запальні українські народні та сучасні пісні прозвучали у виконанні Єлизавети Литвин, Володимира Батенка, Сергія Тарасенка, Віталія Пасєки, Людмили Шапаренко, шамраївської вокальної групи «Калина», сабатинівської «Вербиченьки», луполівського квартету «Мрія», Троїстих музиків, вокального колективу «Водограй». Авторськими гуморесками звеселила присутніх Марія Івах, а Театр малих форм «Імпульс» показав інсценівку «Кумасі». Хореографічні колективи «Грація» (керівник Олена Багінська), «Едельвейс» та «Леді Денс» (керівник Ірина Зворська) показали танцювальні композиції.

Фото без описуПідготовка до свята в усій громаді була насиченою та цікавою. Наприклад, майстер-клас із в’язання  вінків провели у Даниловобалківській сільській бібліотеці та підготували книжкову виставку «Івана Купала», а у міській бібліотеці для дорослих оформлено літературну викладку «Магічне свято Івана Купала», у Грушківській - «Легенди купальського свята», у Синицівській - «Зачаровані купальські вогні»…

Фото без описуУ той час, як дівчата плели вінки, хлопці готувалися до силових змагань. Свою фізичну підготовку вони показали під час перетягування канату, підіймання гирі (16 кг), до речі, переможцем у цьому виді змагань став Сергій Смілянець, піднявши гирю 50 разів, набивання футбольного м’яча на нозі – переможець Олег Івахнюк (29 разів), та під час естафети з м’ячем.

Масові гуляння закінчилися стрибанням через вогнище та запальною дискотекою, а на згадку про свято переможці конкурсів отримали памятні подарунки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь