Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Савченко Олександр Юрійович 15.06.1992- 22.07.2014

Дата: 22.07.2021 08:11
Кількість переглядів: 528

Фото без описуНародився 15 червня 1992 року в смт Крижопіль Вінницької області в сім'ї працівників міліції Юрія Дмитровича та Людмили Василівни Савченків. У 2009 році закінчив Крижопільську середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 ім. воїна-інтернаціоналіста С.Гаврилюка. Навчався добре, відвідував різні спортивні гуртки, брав участь у районних і обласних змаганнях з важкої атлетики. Здобував перемоги, займав призові місця, мав багато спортивних нагород і медалей.

Після закінчення школи Олександр закінчив Нахімовське училище в Криму, мріяв продовжити навчання в Одеській морській академії і стати військовим моряком. Після анексії Криму приїхав додому і у березні 2014 року добровільно у військкоматі записався на службу у Збройні сили України.

Служив у 24-й механізованій бригаді, що базується у м. Яворів Львівської області. На фронт пішов молодшим лейтенантом. Брав участь у боях за визволення Луганської області. Перебував більше місяця в оточенні. Разом зі своїми військовими побратимами Саша у прикордонній зоні обстрілювався з двох боків – з Росії та від терористів, але мужньо тримався до останнього подиху. Загинув у ніч з 21 на 22 липня біля ПП «Довжанський» під час мінометного обстрілу. Ворожим снарядом четверо наших бійців, серед яких був і Саша, накрило у бліндажі. Осколок снаряда відібрав його молоде життя.

Батько Олександра Юрій Дмитрович народився і виріс у с. Кам'яний Брід, тож всі канікули й святкові дні Олександр проводив у Кам'яному Броді. У нього багато друзів і знайомих у селі, які, як власний біль, сприйняли загибель Олександра. Вічна пам'ять йому.

Нагороджений земляк посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь