Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Ти у мене єдина, Україно!

Дата: 24.08.2021 23:33
Кількість переглядів: 527

Фото без опису   24 серпня – визначна і знакова подія в житті кожного українця. Свій день народження святкує наша ще молода, але вже досвідчена держава. Можливістю відзначати цей день з рідними людьми ми завдячуємо нашим захисникам. Тим, які  віддали своє життя за вільну державу, тим, які зараз воюють на сході країни, захищаючи наші кордони, тим, хто боронив її в 2014-2021 роках і вже поруч з нами. Пам’ять захисників України, які полягли за її незалежність, керівництво та жителі громади вшанували покладанням квітів до могил земляків, пам’ятних дошок, пам’ятного знака Борцям за волю України.

  Святкування 30-ї річниці незалежності України у Благовіщенській територіальній громаді розпочалося ще наприкінці минулого тижня. У населених пунктах відлунали святкові урочистості та концерти. А сьогодні було гамірно і людно у Благовіщенському. Всі поспішали до міського парку, на стадіон, щоб насолодитися виступами творчих колективів та аматорів сцени громади. В оновленій зоні парку, біля фонтану, їх зустрічали оркестрові колективи Благовіщенського, Мечиславського та Грушківського будинків культури. Годинний марафон духової музики став першою родзинкою свята. Його підхопили аматорські вокальні колективи територіальної громади.

  Голова Благовіщенської міської ради Віталій Довгополий звернувся до присутніх з вітальним словом та вручив Грамоти міської ради.

Фото без описуЗа особистий внесок у встановлення, розвиток і зміцнення української державності, вагомий внесок у розвиток громадянського суспільства, сумлінне відношення до дорученої справи, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм та з нагоди 30-ї річниці незалежності  України Грамотами Благовіщенської міської ради нагороджено:

  БОЙЧУКА Костянтина Миколайовича, голову фермерського господарства "Бойчук";

  ГАПИЧА Володимира Григоровича, учасника антитерористичної операції, с. Йосипівка;

  ЗАРЕЧНОГО Олега Миколайовича, пожежника-рятувальника служби цивільного захисту 26 Державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області;

  КОБЦЯ Владислава Віталійовича, начальника караулу, капітана служби цивільного захисту 26 Державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області;

  ЛИСАКОВА Дмитра Анатолійовича, учасника антитерористичної операції, с. Станіславове;

  МАКОВІЙЧУКА Петра Володимировича, завідуючого фельдшерсько-акушерським пунктом с. Грушка;

  МОЛОДИЧУКА Вадима Васильовича, голову фермерського господарства "ДОБРОБУТ", депутата Благовіщенської міської ради;

  МОСКОВЧУКА Миколу Івановича, директора СТОВ "Агрофірма "Нива";

  ПАЛАМАРЧУКА Олександра Анатолійовича, директора СТОВ "Родина", депутата Благовіщенської міської ради;

  ПАСЕКУ Віталія Олексійовича, учителя музичного мистецтва Йосипівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;

  ПЕТРУКА Артема Івановича, учасника антитерористичної операції,                     с. Данилова Балка;

  ТКАЧУКА Петра Васильовича, учасника антитерористичної операції,                  с. Великі Трояни;

  ЧАБАНЕНКО Світлану Леонідівну, директора Лозуватського закладу дошкільної освіти "Буратіно" Благовіщенської міської ради;

  ШЕВЧУКА Ростислава Сергійовича, учасника антитерористичної операції, м. Благовіщенське.

Разом із грамотами міський голова вручив учасникам антитерористичної операції памятні медалі. Такими медалями  нагороджені всі учасники АТО територіальної громади.

  Напередодні 30-ї річниці незалежності України Благовіщенський історичний музей провів конкурс «Ти у мене єдина» з виготовлення графічного образу у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які стають основою динамічної айдентики, що розквітає, як сама країна, та художній вернісаж «Феєрія кольорів». Журі конкурсу визначило двох переможців. «Найкращою» визнано роботу майстрині з Кошаро-Олександрівки Олена Єрмілова, вона послужила фотозоною на святі, а «Найкреативнішою» - композицію з мила Світлани Красоти. Інші учасниці конкурсу – Маргарита Довгань, Тетяна Семенюк та Юлія Золотоверх, які творчо підійшли до завдання, отримали грамоти за участь, як і учасники художнього вернісажу. До речі, до 3 вересня триватиме виставка «Феєрія кольорів» в історичному музеї, тож кожен може переглянути надзвичайні роботи наших земляків.

  Фото без описуЯскраво, святково, піднесено лунали з головної сцени дарунки від  квартету «Азалія», духового колективу «Ретро», Єлизавети Литвин, Людмили Шапаренко та Сергія Тарасенка, квартету «Перлинки», бандуристів Ірини Подолян та Єви Мокружицької, Оксани Петрик, ансамблю «Водограй», Софії Кухарчук, квартету «Акорд», ансамблю «Троїсті музики», Єлизавети Мазур, Дарини Карабулі та Анатолія Карабулі, Вікторії Риги. А хореографічні колективи «Подоляночка», «Грація», «Джерельце» та «Індіго» додали своїми виступами настрою глядачам.

  Святкування тривали до пізнього вечора і завершилися  запальною дискотекою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь