Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Шукаємо патронатних вихователів

Дата: 01.09.2021 09:52
Кількість переглядів: 654

Фото без описуЩо таке сім'я?  Сім’я — це цілий світ. Та ні, це — Всесвіт, у якому, народившись, живеш і вбираєш у себе все, мов губка. Це особливий, найрідніший і найдорожчий світ, без якого ти нічого не важиш у цьому житті. І з яким, навпаки, ти найсильніший і найщасливіший. Дитина, яка росте в сім’ї, почувається захищеною, менше піддається стресам. Зовсім інша річ, коли діти з тих чи інших причин зростають без батьків. Або ж батьки є, та про дитину не піклуються. Тож у цьому випадку дитині набагато складніше і в емоційному, і в моральному плані. 

Тож урядом опрацьовано механізм допомоги сім’ям, які потрапили в складні життєві обставини, на ранніх етапах кризи. Одна зі складових цього механізму – патронат над дитиною.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Патронатні вихователі отримують від держави кошти на утримання дитини (розмір оплати становить 2,5 прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць) та відповідну заробітну плату патронатному вихователю (розмір оплати складає 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи).

 

Фото без описуДізнайтеся більше про те, як стати патронатним вихователем за адресою: м Благовіщенське вул. Героїв України 72, Центр соціальних служб Благовіщенської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь