Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ.

Дата: 22.09.2021 14:01
Кількість переглядів: 446

         22 вересня , в Україні відзначається День партизанської слави. Цей День неможливо назвати святом та урочисто його святкувати з посмішкою на обличчі. Це день пам’яті  вшанування тих, хто поліг від фашистської кули, хто був забитий, замордований, вбитий за свої переконання , захист свої землі, за національність та рід.

Фото без опису

    Партизанська війна … Це окрема сторінка тих далеких військових подій. Без партизанського руху війна була приречена на поразку. Тому ми маємо пам’ятати героїчний вчинок тих, які воювали проти ворога в підпіллі, ризикуючи власним життям, воюючи не на лінії фронту, а в тилу ворога.

   Серед підпільників було багато молоді :студенти – комсомольці, учні старших класів і навіть діти, які не мали змоги потрапити на фронт, але понад усе хотіли допомогти своїм рідним, своїй державі звільнитись від загарбників, навіть ціною власного життя.

    Сьогоднішня Пам’ятна дата повинна залишатися в пам’яті  всіх поколінь, тому в навчальних закладах нашої громади проведено заходи до Дня партизанської слави: покладання квітів до пам’ятників та обелісків,вшанування місць поховань , ознайомлення з історичними фактами страшних подій війни та діяльністю підпілля та партизанського руху.

  Так,  вчителями та учнями НВК №2 проведено захід  до «Дня партизанської слави» на місці поховань єврейського населення Благовіщенської громади (Єврейське кладовище). На заході були присутні  директор НВК №2, учні та вчителі, заступник Благовіщенського міського  голови, члени ветеранської організації, та жителі громади. Слід зазначити гарну організацію заходу , зворушливі слова, тематичні , сумні вірші, задумлива та важка хвилина мовчання.

   До слова запрошувались директор НВК №2 Олександр Чучаєв та голова ради ветеранів Благовіщенської міської територіальної громади Марія Кустрич.

Фото без опису

  Захід закінчився покладанням квітів до місць поховань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь