Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Голодомор – біль народний

Дата: 26.11.2021 13:33
Кількість переглядів: 869

  Фото без описуДень пам’яті жертв голодоморів відзначається в Україні щорічно в четверту суботу листопада. Цього року ця сумна дата припадає на 27 листопада. У бібліотеках  Благовіщенської  міської публічної біблотеки  з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років проведено ряд заходів: години пам’яті, бесіди, тематичні, експозиційні виставки, виховні години. У всіх бібліотеках організовано тематичні книжкові виставки або куточки пам’яті та скорботи – «Історія нас горем вчить», «Територія терору», «Голодомор в Україні – злочин проти народу».

    25 листопада у Благовіщенському професійному ліцеї спільно з міською  бібліотекою  для дорослих для учнів ліцею проведено виховну годину  «Голодомор  - 1932-1933 років -  біль серця всієї України». Захід підготували  учні 89 групи (класний керівник Оксана Барановська , майстер виробничого навчання  Сергій Чорноводський) та працівники бібліотеки для дорослих Віта Діденко, Тетяна Гавлінська.  Ведучі ознайомили присутніх з трагічним минулим нашого народу, разом переглянули мультимедійну презентацію «Голодомор 1932-1933 рр.»  та документальний фільм  «Голод-33». Також ознайомилися  з книжковою виставкою «Голод в Україні: сторінки історії»,  на якій представлені  матеріали  з даної тематики. Наприкінці заходу учасники  запалили жалобні свічки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, земляків які загинули внаслідок Голодомору 1932-1933 років.

      У Кошароолександрівській, Луполівській  та Лозуватській бібліотеках проведено інформаційні бесіди «Вічні дзвони голодомору»; у Грушківській, Вільхівській, Мечиславській  - годину пам’яті  «Голгофа голодної смерті»; у Йосипівській, Розношенській , Сабатинівській - виховну годину «Ракурс в минуле століття»; у Кам’янокриничанській, Богданівській, Великотроянівській  та Синицівській бібліотеках оформлено книжкову виставку «Голодомор – біль народний»; у Даниловобалківській, Дельфінівській, Кам’янобрідській, Шамраївській - книжкову виставку «Голодомор – невиплакані сльози».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь