Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 10:51
Кількість переглядів: 592

   Фото без описуЧорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики, болюча сторінка у житті українців. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Багато жителів територіальної громади долучилися до ліквідації аварії. На жаль, те пекло залишило по собі важкий відбиток, чимало наших земляків уже немає серед нас. Їхній подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі спроможні відвести біду від нашого дому, від кожного мешканця нашої землі і наших нащадків.

Сьогодні схилити  голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС у хвилині мовчання та покласти квіти до пам’ятного знака ліквідаторам прийшли учасники тих буремних подій, керівництво міської ради.

Фото без опису

Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда! Нехай більше ніколи не повториться ця трагедія,  а у кожній благовіщенській родині панують мир, затишок і добробут.

  Фото без описуДо Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Благовіщенській міській бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку «Відізвавсь Чорнобиль із імли болем і сльозами на землі»,  яка знайомить  читачів з виданнями бібліотеки з даної теми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь