Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ПАМ'ЯТАЄМО ГЕРОЯ

Дата: 21.01.2022 10:02
Кількість переглядів: 182

Фото без опису21січня 2022 року. Саме цього дня сім років тому загинув наш земляк ПОБЕРЕЖЕЦЬ Роман Борисович

23.01.1992 – 21.01.2015

Побережець Роман Борисович народився 23 січня 1992 року в с. Шамраєве Благовіщенського району Кіровоградської області. У 2009 році закінчив школу і продовжив навчання у професійно-технічному училищі, здобув фах кухаря.

21 квітня 2011 року був призваний на службу до лав Збройних сил України. Служив у військовій частині спеціального призначення «Тигр», яка дислокувалася в м. Сімферополь. Через рік повернувся в рідне село. 28 Серпня 2014 року разом зі своїм однокласником Олегом Нерубаєм і ще трьома односельцями був мобілізований у зону АТО - він був стрільцем-регулювальником другого відділення комендантського взводу 57 бригади, старшим солдатом. Восени отримав поранення, а після лікування у госпіталі побував у короткостроковій відпустці вдома на реабілітації. У цей час отримав важкий удар долі - поховав маму, яка вмерла від тяжкої недуги. Зумів мобілізувати душевні сили, у нього була мета - жити для донечки, дружини, заради пам'яті матері і батька.

16 грудня разом із односельчанами - воїнами АТО Роман побував у школі на дитячому заході, який організували дев'ятикласники, «Україно, бережи своїх синів». Хлопці скупо розповідали про свою службу, більше слухали малечу і давали їм слушні поради. Хто ж міг подумати тоді, що через місяць у школі поруч із портретом Романа в обрамленні чорною стрічкою горітиме поминальна свічка.

Роман був дуже трудолюбивим. Здавалося, що вмів усе. Його клас - це перші випускники приміщення нової Шамраївської школи, отож, як найстаршим, їм довелося, щоб прискорити новосілля, працювати з дорослими найбільше, і Роман у цій справі був найголовнішим. Він спішив жити, чи то на підсвідомості знав, що йому відміряне коротке життя, чи то натура така була в нього. Змалечку нічого не відкладав на потім - все прагнув зробити відразу. Одружився рано, був відповідальним за свою сім'ю. Разом із дружиною Людмилою стали батьками маленької дівчинки, жили в селі.

Загинув Побережець Роман під час бойового чергування 21 січня 2015 року біля м. Костянтинівка Донецької області. Похований на кладовищі с. Шамраєве. На фасаді Шамраївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито меморіальну дошку на честь Романа Борисовича.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений медаллю "За військову службу Україні" (посмертно).

ВІЧНА ТА СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь