Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ПАМ'ЯТАЄМО ГЕРОЯ

Дата: 21.01.2022 10:02
Кількість переглядів: 212

Фото без опису21січня 2022 року. Саме цього дня сім років тому загинув наш земляк ПОБЕРЕЖЕЦЬ Роман Борисович

23.01.1992 – 21.01.2015

Побережець Роман Борисович народився 23 січня 1992 року в с. Шамраєве Благовіщенського району Кіровоградської області. У 2009 році закінчив школу і продовжив навчання у професійно-технічному училищі, здобув фах кухаря.

21 квітня 2011 року був призваний на службу до лав Збройних сил України. Служив у військовій частині спеціального призначення «Тигр», яка дислокувалася в м. Сімферополь. Через рік повернувся в рідне село. 28 Серпня 2014 року разом зі своїм однокласником Олегом Нерубаєм і ще трьома односельцями був мобілізований у зону АТО - він був стрільцем-регулювальником другого відділення комендантського взводу 57 бригади, старшим солдатом. Восени отримав поранення, а після лікування у госпіталі побував у короткостроковій відпустці вдома на реабілітації. У цей час отримав важкий удар долі - поховав маму, яка вмерла від тяжкої недуги. Зумів мобілізувати душевні сили, у нього була мета - жити для донечки, дружини, заради пам'яті матері і батька.

16 грудня разом із односельчанами - воїнами АТО Роман побував у школі на дитячому заході, який організували дев'ятикласники, «Україно, бережи своїх синів». Хлопці скупо розповідали про свою службу, більше слухали малечу і давали їм слушні поради. Хто ж міг подумати тоді, що через місяць у школі поруч із портретом Романа в обрамленні чорною стрічкою горітиме поминальна свічка.

Роман був дуже трудолюбивим. Здавалося, що вмів усе. Його клас - це перші випускники приміщення нової Шамраївської школи, отож, як найстаршим, їм довелося, щоб прискорити новосілля, працювати з дорослими найбільше, і Роман у цій справі був найголовнішим. Він спішив жити, чи то на підсвідомості знав, що йому відміряне коротке життя, чи то натура така була в нього. Змалечку нічого не відкладав на потім - все прагнув зробити відразу. Одружився рано, був відповідальним за свою сім'ю. Разом із дружиною Людмилою стали батьками маленької дівчинки, жили в селі.

Загинув Побережець Роман під час бойового чергування 21 січня 2015 року біля м. Костянтинівка Донецької області. Похований на кладовищі с. Шамраєве. На фасаді Шамраївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито меморіальну дошку на честь Романа Борисовича.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений медаллю "За військову службу Україні" (посмертно).

ВІЧНА ТА СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь