Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ПАМ'ЯТАЄМО. ШАНУЄМО ГЕРОЯ

Дата: 09.02.2022 10:21
Кількість переглядів: 477

Фото без опису 9 лютого 2022 року. Саме цього дня сім років тому загинув наш земляк МУЗИКА Артур Сергійович 13.05.1978 – 09.02.2015

Народився 13 травня 1978 року у місті Ульяновка  Кіровоградської області. З вересня 1984 року до червня 1995 року навчався в середній школі №121 міста Тбілісі (Грузія).

Артур Музика по закінченню школи вирішив стати військовим, здобув освіту в Полтавському військовому інституті. У званні лейтенанта розпочав службу в гарнізонах Одеської, Дніпропетровської, Харківської областей. Його військова кар'є ра була успішною і яскравою - у свої 36 років він був підполковником управління Генштабу Збройних сил України, професіоналом справи. Ніколи не був кабінетним службовцем, вірив, що його знання, досвід, уміння і любов до України допоможуть подолати війну.

З грудня 1997 року проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. У липні 1998 року під час строкової служби вступив на навчання до Полтавського військового інституту звязку, який закінчив у 2002 році.

З червня 2002 року по січень 2003 року проходив військову службу на посаді командира радіовзводу роти зв’язку вузла зв’язку, з січня 2003 року по червень 2007 року - начальника радіовідділення вузла зв’язку 384-го управління експлуатації спеціального об’єкта  Південного оперативного командування Збройних Сил України.

З червня 2007 року по червень 2009 року - начальник звязку 61-го арсеналу Південного оперативного командування Збройних Сил України (військова частина А0829, місто Лозова Харківської області).

З червня 2009 року по липень 2010 року - заступник начальника центру з озброєння центру мобільних вузлів зв’язку 121-го окремого гвардійського лінійно-вузлового Фокшано-Мукденського орденів Олександра Невського і Червоної Зірки полку зв’язку 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А1214, селище міського типу Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області).

З липня 2010 року по січень 2011 року - офіцер служби безпеки зв’язку Управління захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах Збройних Силах України. З січня по травень 2011 року - офіцер групи впровадження систем захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах Управління супроводження єдиної автоматизованої системи управління та впровадження засобів зв’язку і автоматизації Збройних Сил України.

З травня 2011 року - офіцер відділу організації радіо і супутникового зв’язку Управління організації зв’язку та інформаційних систем Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України (військова частина А0106, місто Київ).

У 2014-2015 роках брав участь в антитерористичній операції на сході України.

9 лютого 2015 року по дорозі до міста Дебальцеве автомобіль УАЗ українських військових потрапив під обстріл російсько-терористичних угрупувань поблизу села Логвинове Артемівського (нині - Бахмутського) району Донецької області. В авто знаходилися полковник Циганок, полковник Павлов, майор Василенко, підполковник Музика та молодший сержант Макаренко. З того часу Артур Музика вважався зниклим безвісти. Майже місяць його родина і всі наші земляки жили в очікуванні, сподіваючись, що він живий. У соціальних мережах сотні небайдужих людей робили перепости і вірили в диво. Але, на жаль, дива не сталося. Усі, хто знаходився тоді в автомобілі, загинули.

Йому не судилося дочекатися повернення миру, 5 березня 2015 року  полковник Артур Музика похований на кладовищі міста Благовіщенське.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (15.05.2015 посмертно), медалями.

У Артура Музики залишилися батьки, дружина та син.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь