Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Подвиг. Пам'ять. Шана

Дата: 15.02.2022 15:58
Кількість переглядів: 488

Фото без описуСьогодні святковий і одночасно трагічний день. 33 роки тому відбулося виведення військ з Афганістану. Понад дев’ять років контингент радянських військ перебував на території цієї країни.  Та війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів,  чоловіків, батьків, коханих, друзів.

15 лютого керівництво територіальної громади, воїни-афганці вшанували земляків, які загинули в Афганістані та померли вже у мирний час, покладанням квітів до пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам. Центр культури і дозвілля Благовіщенської міської ради провів годину вшанування  учасників бойових дій на території інших держав. Воїнів-інтернаціоналістів привітав Благовіщенський міський голова Віталій ДОВГОПОЛИЙ, зазначивши,  що через десятиліття дух бойового побратимства продовжує об’єднувати в особливе співтовариство воїнів-афганців, у якому високо цінуються взаємовиручка, честь і достоїнство. Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. Віталій Петрович подякував землякам за мужність, хоробрість, професіоналізм, надійність і благородство, активну громадянську позицію.

Воїнів-афганців  також вітали начальник ІІ відділення Голованівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Блищик та голова Благовіщенської спілки воїнів-інтернаціоналістів Василь Міщенко. Воїнам-інтернаціоналістам вручено Медалі за відвагу, Почесні грамоти та Подяки Української спілки воїнів-інтернаціоналістів, грошову допомогу інвалідам. До присутніх звернувся протоієрей отець Валентин, настоятель храму Димитрія Солунського. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять земляків, які загинули в Афганістані.

Працівники ЦКД продемонстрували презентації «Участь земляків у локальних конфліктах у другій половині ХХ ст.» та «Миротворчі місії України  за період незалежності»; стенд з портретами загиблих земляків в Афганістані. У виконанні солістів Центру культури і дозвілля прозвучали тематичні пісні, у тому числі авторські.

  У  клубних закладах  сіл Грушка, Йосипівка, Великі Трояни, Лозувата, Кошароолександрівка, Синьки, Новоселиця, Сабатинівка, Кам’яний Брід, Дельфінове також проведено зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами, покладання квітів до могил учасників бойових дій на території інших держав, тематичні виховні години для дітей та молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь