Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Що робити з іноземною валютою?

Дата: 07.03.2022 18:13
Кількість переглядів: 193

 

Фото без описуІнформація для громадян:

Продати іноземну валюту можна у працюючих відділеннях банків, операторів поштового зв'язку та у обмінниках, обмеження відсутні. Офіційний курс гривні до долара - 29,25 грн/$ (зафіксований на 24.02.2022).

Купівля іноземної валюти поки заборонена (заборона діє з 24 лютого 2022 року).

Зняти з валютного рахунку можна валюту у валюті рахунку в еквіваленті 30 тис. грн. на день без комісій (дозволено з 1 березня 2022 року), та у національній валюті у розмірі 100 тис. грн, попередньо здійснивши продаж валюти з власного рахунку та зарахувавши ці кошти на рахунок в національній валюті (дозволено з 24.02.2022 року).

Продати валюту можна через онлайн-банкінг без обмежень.

За кордоном можна використовувати платіжні картки для зняття готівки та розрахунків. Обмежень на безготівкові розрахунки за кордоном немає.

Заборонені будь-які операції з використанням російських та білоруських рублів.

Заборонені перекази, в тому числі з використанням картки або іншого електронного платіжного засобу, який випустила платіжна система, що працює в рф та білорусі. Також такими картками не можна розрахуватись в Україні: зробити переказ чи платіж чи зняти з них готівку.

Підприємствам:

Підприємства, які мають спеціальні дозволи та забезпечують виконання мобілізаційних планів, можуть знімати готівкою іноземну валюту без обмежень.

На територіях, які перебувають під загрозою окупації Росії, зняти з валютного рахунку можна без обмежень валюту у валюті рахунку, рішення щодо обсягів видачі готівкової валюти будуть приймати керівники відділень банків на місцях, виходячи з ситуації з наявністю готівки.

Українці, закликаємо не створювати зайве навантаження на банки, не наражати на небезпеку себе та інкасаторів, які здійснюють підкріплення банкоматів та кас банків готівкою;

користуватися платіжними картками: здійснювати розрахунки можна як з гривневої, так і з валютної картки. Жодних обмежень на безготівкові розрахунки Національний банк не вводив; а також використовувати для продажу валюти онлайн-банкінг вашого банку, оскільки це - найбезпечніший спосіб.

Банківська система працює злагоджено. Національний банк, зі свого боку, підкріплює каси банків готівкою та банківську систему ліквідністю. Разом ми обороняємо фінансову систему нашої країни та заощадження українців!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь