Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

До відома жителів громади!

Дата: 17.03.2022 16:47
Кількість переглядів: 452

Фото без описуБлаговіщенська міська рада попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів, розпалювання багаття в паркових зонах та поблизу лісових масивів.

17 березня 2021 року вступив в силу новий Закон України про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки, а саме: були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу за порушення вимог пожежної безпеки в лісах:

на громадян від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530-4590 грн.);

на посадових осіб  – від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4590-1530 грн.);

за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі:

на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530-4590 грн.);

на посадових осіб – від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10710-30600 грн.);

за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища:

на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060-6120 грн.);

на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300-21420 грн.);

за ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду:

на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120-12240 грн.);

на посадових осіб – від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21420-30600 грн.).

За статтею 152 КУпАП встановлене покарання за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.)

 

Нагадуємо, що торгівля алкогольними напоями наразі категорично заборонена.

Згідно чинного законодавства на території України було введено воєнний стан та оголошено так званий “СУХИЙ ЗАКОН”.

Основною причиною такої заборони є те, що всі люди під час війни повинні мислити тверезо. Це дуже важливо. Тож, закликаємо громадян не порушувати закон. Це стосується не лише підприємців, але й місцевих мешканців, що незаконно торгують алкоголем домашнього виробництва. Ще раз наголошуємо, що всі точки, де зараз незаконно продають алкоголь, фіксуються і на них складаються відповідні адмінматеріали. За таке правопорушення передбачений штраф від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800-13600 грн.).

Якщо ви стали свідком незаконних дій і хочете допомогти у притягненні винної особи до відповідальності, фіксуйте момент вчинення порушення на свій мобільний телефон. І, зателефонувавши за номером 102, викличте працівників поліції на місце скоєння правопорушення.

З  огляду на ситуацію, що склалась у нашій країні, закликаємо громадян бути свідомими, порушення норм законодавства під час військового стану прирівнюються до диверсій!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь