До уваги підприємців, які здійснюють торгівлю продуктами харчування
Кабінет Міністрів 12 січня 2022 року прийняв постанову, якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування. Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов'язаних із реалізацією кінцевому споживачу.
Так, постановою внесено зміни до пункту 41-4 Постанови №1236, якими заборонено встановлювати торговельну націнку понад 10% на:
хліб житньо-пшеничний;
батон;
крупу гречану;
цукор-пісок;
борошно пшеничне вищого ґатунку;
макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
олію соняшникову;
яйця курячі категорії С1;
птицю (тушку курячу);
масло вершкове з жирністю 72,5%.
Граничний розмір торговельної надбавки має унеможливити маніпуляцію цінами, стабілізувати ринок роздрібної торгівлі продовольчими товарами та запровадити прозорий механізм ціноутворення.