Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

До уваги керівників підприємств, організацій, установ та жителів і гостей територіальної громади!

Дата: 05.04.2022 15:48
Кількість переглядів: 407

Фото без описуВибухівка може бути замаскована під іграшку, телефон, гаманець чи іншу звичну річ. Військові, рятувальники та МВС попереджають, що російські диверсійно-розвідувальні угрупування можуть розкидати вулицями мобільні телефони та іграшки, інші речі, які начинені вибухівкою. У жодному випадку не можна торкатись цих речей чи підіймати їх. Попередьте про це ваших близьких, особливо це стосується дітей та тих, хто вигулює собак.

Що робити, якщо ви виявили підозрілий предмет? Перш за все  зателефонувати на 102 та 101 і повідомити про знахідку.

У разі виявлення підозрілих предметів та вибухових пристроїв потрібно зберігати спокій, попередити про підозрілий предмет осіб, які перебувають поруч, позначити місце перебування предмета, а за можливості огородити його (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо), негайно повідомити про знахідку чергові служби 101 і 102 (повідомлення робити не поспішаючи, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця перебування предмета); не палити, не користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого вогню та предметами, що можуть його утворювати; у жодному разі не намагатися переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення; очікувати на безпечній відстані від місця перебування предмета представників ДСНС, МВС, при цьому здійснюючи заходи щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.

Категорично заборонено використовувати відкритий вогонь поблизу місця перебування предмета; піднімати, витягувати з ґрунту, зрушувати з місця, кидати, ударяти і розбирати будь-які підозрілі вибухонебезпечні предмети; приносити в місця перебування людей предмети, що схожі на вибухонебезпечні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь