Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Сади Перемоги

Дата: 08.04.2022 16:42
Кількість переглядів: 435

Фото без описуСьогодні керівництво Благовіщенської міської ради разом з фахівцями Рівненської та Кіровоградської обласних військових адміністрацій і радниками проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) провели телеконференцію з питань реалізації в регіоні ініціативи «Сади Перемоги» – всеукраїнської ініціативи, спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів – і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Під час телеконференції експерти проєкту SURGe висвітлили поточну ситуацію щодо можливостей вирощування харчових продуктів в різних регіонах України і запропонували план дій подолання загроз на рівні кожної громади.

Кожне селянське господарство, кожна сімя, яка вимушено переселилась у село, кожна міська сім’я, яка має дачу чи город, усі мають включитись у програму самозабезпечення харчовими продуктами, обробити, засіяти, засадити свої земельні ділянки – створити свої Сади Перемоги.

Приєднуйтесь до ініціативи, допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги! Сади Перемоги – наша відповідь окупантам, які хочуть залишити українців без продуктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь