Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2022 14:22
Кількість переглядів: 628

Фото без опису26 квітня  є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної елекростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він залишиться в пам’яті українського народу. Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. На жаль, сьогодні росіяни погрожують усьому світові створити ще більшу катастрофу, атакуючи українські атомні станції та залякуючи атомною зброєю.

У населених пунктах Благовіщенської міської територіальної громади вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання. Голова міської ради Віталій ДОВГОПОЛИЙ разом із жителями міста - чорнобильцями поклали квіти до пам’ятного знака.

Центр культури і дозвілля Благовіщенської міської ради за участю учасників  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,  працівників клубних закладів, сільських старост, активу місцевих громад провели  зібрання в місті та у с. Сабатинівка, с. Шамраєве, с. Йосипівка, с. Луполове. Проведено години пам’яті «Рани Чорнобиля» (Шамраївський СБК),  «Чорнобиль не має минулого часу» (Йосипівський СБК). У Кам’янокриничанському СБК підготовлено тематичну відеопрезентацію та читання віршів. 

Пам’ятаємо усіх, хто ціною життя рятував світ. Шануємо і дякуємо живим ліквідаторам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь