Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

8 травня – День пам'яті та примирення, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2022 07:50
Кількість переглядів: 757

Фото без описуДорогі ветерани й учасники війни, жителі Благовіщенської міської територіальної громади! Друга світова війна, у якій загинули мільйони людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. У ці дні ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни, низько вклоняємося та складаємо глибоку повагу ветеранам, які на власних плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. 

Те, що  творять московські військові на українській землі зараз, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми, як і раніше, не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави. Вільного життя кожного з нас.

День пам'яті та примирення, як і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є символом героїчного минулого, величі духу і  мужності людей, які пройшли вогняними шляхами нещадної і жорстокої війни. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв в ім’я перемоги – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Бажаю вам, шановні жителі громади, як і всім українцям, зустріти нашу Перемогу вже найближчим часом. Нехай усі наші рідні будуть живі і здорові,  оселі повняться злагодою, добром і достатком. Міцного здоров’я і довголіття, бадьорості духу, добра, радості, незламного життєвого гарту, родинного затишку. Бажаю усім світлих надій, упевненості у завтрашньому дні.

Віталій ДОВГОПОЛИЙ,

Благовіщенський міський голова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь