Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

День захисту дітей у Благовіщенському: малюнки на асфальті, майстер-класи та «живе» спілкування

Дата: 01.06.2022 17:04
Кількість переглядів: 678

Фото без описуКожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Смак справжнього дитинства залежить не від кількості іграшок, а від виконаних даними дорослими обіцянок. Це почуття захищеності. Дітей не виховати якимись певними правилами і заборонами. Вони виховуються на тому, що бачать, чують навколо себе.

Цього року Міжнародний день захисту дітей в Україні, на жаль, проходить в умовах воєнного стану. Попри це, маленькі жителі Благовіщенської громади впевнені, що цей день треба проводити разом з друзями.

У Благовіщенському відбулося прекрасне свято радості та надії «Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта!», влаштоване спільно Центром дитячо-юнацької творчості, Школою мистецтв, Сектором поліцейської діяльності №2 (м. Благовіщенське) Голованівського РВ поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області та 26-ю ДПРЧ 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Кіровоградській області.  Позитивних емоцій від виступів вихованців Школи мистецтв та Центру дитячо-юнацької творчості присутнім вистачить надовго. Соловїними голосочками лунали пісні, а запальні танці змушували усіх присутніх рухатися. Дитячу ініціативу флеш-мобу: спільного виконання пісні «Ой, у лузі червона калина» підтримали і дорослі. Пісня звучала надзвичайно душевно.

З Днем захисту дітей присутніх вітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ліна ВЕРБЕЦЬКА та начальник відділу освіти міської ради Володимир ЛУЦЕНКО, побажавши миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні, наснаги і мудрості батькам, всім дорослим, серця яких сповнені любові до дітей. Яке ж свято без подарунків? Ліна Іванівна передала Інклюзивно-ресурсному центру міської ради розвиваючі ігри для дітвори та вручила грамоти і статуетки кращим учнівським парламентам.

Діти на святі з радістю демонстрували свої вироби декоративно-прикладного мистецтва та зізнавалися, що сумували за «живим» спілкуванням з однолітками, адже кілька місяців навчалися дистанційно. Кожен бажаючий міг взяти участь у майстер-класах з виготовлення квіток з ниток, чарівних тваринок із синельного дроту, з аквагриму, у пленері з живопису та запуску планерів, конкурсі малюнків на асфальті. Працівники поліції влаштували для дітвори розвагу «Юні детективи», ознайомили з поліцейським автомобілем; пожежники продемонстрували рятувальне обладнання та засоби захисту.   

Фото без опису

Традиційно цього дня відбувся Турнір з гандболу до Дня захисту дітей серед вихованців Благовіщенської дитячо-юнацької спортивної школи міської ради: юнаків 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 року народження та дівчат 2009-2010 років народження. Як завжди, учасники змагань прагнули перемоги, цілеспрямовано старалися забити черговий м яч, втім у підсумку перемогла дружба, а всі учасники нагороджені медалями та кубком.

Завершилось свято  радісними, веселими  вигуками  під штучним освіжаючим фонтаном та смаколиками від спонсорів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь