Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Літо-2022: разом до Перемоги!

Дата: 04.07.2022 15:18
Кількість переглядів: 639

Фото без описуЦікаве літнє дозвілля для дітвори продовжують забезпечувати заклади культури територіальної громади, у тому числі бібліотеки, керівники гуртків Центру дитячо-юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи, щоразу урізноманітнюючи програму.

Минулого тижня багато заходів були патріотичного спрямування, Україна відзначала 26-у річницю прийняття Конституції України – Основного Закону країни. У Синьках відбулася квест-гра «З Україною в серці», у Сабатинівці – виховний захід «Все буде Україна», а кам’янокриничанська малеча взяла участь у флешмобі «Україна – це я», вікторині «Це моя Україна» та розважальній програмі «Ми діти твої, Україно!». Конкурси та виставки малюнків, які так полюбляють діти, відбулися у населених пунктах громади. Цього разу їм були запропоновані теми «Конституція очима дітей» та «У всіх людей один закон», а вихованці гуртка «Умілі руки» ЦДЮТ представили кращі свої роботи «Квітуй, моя Україно!». До Дня Національної поліції України гуртківці «Фенікса», «Умілих рук», «Чудо палітри» та «Дивосвіту» малювали країну своєї мрії. Долучилися діти і до патріотичного заходу, який пройшов в оновленому Дельфінівському сільському клубі, та правової години у Шамраєвому «Чому дитина має знати свої права».

Літо – час відпочинку, розваг, знайомств… Кожен памятає, як на гостинах у бабусі з дідусем знаходив нових друзів, правда? У Великих Троянах та Дельфіновому вирішили влаштувати День дружби, де діти могли б ближче познайомитися з однолітками, які вимушено залишили свої домівки і зараз проживають на території нашої громади. За участі психолога незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» у Центрі дитячо-юнацької творчості діти із числа внутрішньо переміщених осіб в ігровій формі пройшли тренінг «Наші емоції» та отримали практичні поради як діяти у разі надзвичайних подій. Батькам психолог дав поради як підтримати дитину та допомогти їй пережити стресові ситуації.

Цікаво дітям проводити час і з дорослими, які виконують відповідальну місію: захищають та рятують. Разом із спеціалістами Ювенальної превенції сектору поліцейської діяльності №2 (м. Благовіщенське) ГРВП ГУ Національної поліції в області вихованці гуртка «Спортивний туризм» ЦДЮТ збирали лікарські трави та поповнювали свої знання про цілющі властивості рослин, а учасники гуртка «Веселка» відвідали державну пожежно-рятувальну частину, оглянули сучасну техніку та дізналися більше про професію пожежного.

Не обійшлося минулого тижня і без лялькового театру, веселих дискотек, розваг та конкурсів, книжкових виставок. Змістовно проводили час діти у Йосипівці, Кошаро-Олександрівці, Луполовому, Богдановому, Великих Троянах, Вільховому, Даниловій Балці,  Йосипівці, Кам’яному Броді, Лозуватій, Синицівці. У бібліотеках громади  проведено правову вікторину «Життя навчить», вікенд  «Веселися, грай і книжки читай», вікторини «З якої казки?», гру-помагатор «Конституція і мої права», правову годину «Чому дитина має знати свої права», ігрову програму-квест «З Україною в серці», цикл майстер класів з виготовлення орігамі, інформаційно-правовий батл «Сила Закону - сила Держави», віртуальну гру-пазл «Чи знаєш ти Конституцію України?», правову абетку «Дітям про Конституцію».

Фото без описуНа жаль, ситуація в країні змушує всіх переживати важкі часи. Хвилюються і діти. Щоб підтримати Збройні Сили України, наших військових, які знаходяться на передовій, вони долучаються до добрих справ. Вихованці гуртків «Сувенір», «Рукоділля» разом із колективом ЦДЮТ виготовили патріотичні брошки та паперових голубів – символічних посланців миру та зібрали невеличку посилку для воїнів ЗСУ. А під час майстер-класу працівників Благовіщенського будинку культури та історичного музею діти виготовили патріотичні обереги і передали їх міському оперативному штабу. Наступна волонтерська допомога нашим військовим обовязково буде доукомплектована дитячими сувенірами.

https://www.facebook.com/groups/621206638688401/permalink/1280578279417897/

 

https://www.facebook.com/groups/1103665483822804/permalink/1187579488764736/

 

https://www.facebook.com/groups/562486117561095/permalink/1397517490724616/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь