Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Заборонено відвідування лісів, купання та паління стерні і сухостою

Дата: 05.07.2022 10:33
Кількість переглядів: 559

Фото без опису Відповідно до пункту 25 частини другої статті 15 Закону України  від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного  стану», пункту 3 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року  № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» та на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної військової  адміністрації від  30 березня 2022 року № 192-р «Про заборону  у Кіровоградській області відвідування лісів населенням  і в’їзду до них  транспортних засобів та іншої  техніки на час дії правового режиму  воєнного  стану», з метою  запобігання реальній загрозі виникнення  пожеж  у лісах  і мінімалізації їх наслідків та забезпечення виконання заходів правового режиму воєнного стану, заборонено у Кіровоградській області  відвідування населенням лісів і в’їздів до них (крім транспортних шляхів) транспортних  засобів  та іншої техніки, за винятком військових, поліцейських, рятувальників, органів виконавчої влади,  місцевого самоврядування та лісівників.

У зв’язку з дією воєнного стану та неможливістю забезпечення  укриття відпочиваючих біля водойм у разі повітряних тривог та надзвичайних ситуацій нагадуємо про заборону купання у місцях, де встановлені спеціальні попереджувальні таблички . У разі купання і відпочинку біля водойм попри  заборону, громадяни повністю несуть відповідальність  за збереження свого життя і здоров'я.

На час воєнного стану спалювання сухостою  можуть прирівнювати до диверсій. Так, у статті 113 «Диверсія» Кримінального Кодексу України до переліку злочинів, вчинених з метою  ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей  чи завдання шкоди їхньому здоров'ю, додано і навмисні  підпали, зокрема й сухої  рослинності. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь