Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Заборонено відвідування лісів, купання та паління стерні і сухостою

Дата: 05.07.2022 10:33
Кількість переглядів: 587

Фото без опису Відповідно до пункту 25 частини другої статті 15 Закону України  від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного  стану», пункту 3 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року  № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» та на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної військової  адміністрації від  30 березня 2022 року № 192-р «Про заборону  у Кіровоградській області відвідування лісів населенням  і в’їзду до них  транспортних засобів та іншої  техніки на час дії правового режиму  воєнного  стану», з метою  запобігання реальній загрозі виникнення  пожеж  у лісах  і мінімалізації їх наслідків та забезпечення виконання заходів правового режиму воєнного стану, заборонено у Кіровоградській області  відвідування населенням лісів і в’їздів до них (крім транспортних шляхів) транспортних  засобів  та іншої техніки, за винятком військових, поліцейських, рятувальників, органів виконавчої влади,  місцевого самоврядування та лісівників.

У зв’язку з дією воєнного стану та неможливістю забезпечення  укриття відпочиваючих біля водойм у разі повітряних тривог та надзвичайних ситуацій нагадуємо про заборону купання у місцях, де встановлені спеціальні попереджувальні таблички . У разі купання і відпочинку біля водойм попри  заборону, громадяни повністю несуть відповідальність  за збереження свого життя і здоров'я.

На час воєнного стану спалювання сухостою  можуть прирівнювати до диверсій. Так, у статті 113 «Диверсія» Кримінального Кодексу України до переліку злочинів, вчинених з метою  ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей  чи завдання шкоди їхньому здоров'ю, додано і навмисні  підпали, зокрема й сухої  рослинності. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь