Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ЛІТО-2022: РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Дата: 11.07.2022 16:35
Кількість переглядів: 673

Фото без описуЗаклади культури, бібліотеки територіальної громами, Центр дитячо-юнацької творчості продовжують роботу з організації та проведення різноманітних заходів задля змістовного дозвілля дітей, можливості весело та з користю проводити вільний час, опановувати нові знання і навички.

Минулий тиждень був насичений цікавими заходами до свята Івана Купала. У населених пунктах громади за наставництва дорослих, діти збирали польові квіти, під час майстер-класів плели з них віночки та пускали на воду, водили хороводи, співали купальських пісень, знайомилися з давніми легендами, переглядали книжкові виставки.

У гуртку «Спортивний туризм» у напрямку «Географія рідного краю» з вихованцями проведено дослідження  «Видовий склад рослинності Благовіщенського краю», у ході якого  особлива увага була звернена на рідкісні та зникаючі види рослин задля їх охорони.

Фото без опису

Цікаве дозвілля організовано у Луполівській бібліотеці, де проведено турніри із шахів, шашок та складання пазлів, а для йосипівської дітвори проведено літературні перегони, під час яких учасники  повинні були розшукати відповідні книги, за підказками знайти казку, відгадати загадки та  оживити героїв (розфарбувати розмальовки), тобто вміло долати перешкоди.

Цікаво розважалися на міському стадіоні та у парку вихованці гуртка «Судомодельний»: змагалися на кращий маневр літачків, на висоту польоту та його тривалість. А учасники хореографічного гуртка «Веселка» побували на екскурсії  у ТОВ  «Поліграф-сервіс», побачили  як виготовляють друковану продукцію.

Гостями Благовіщенської бібліотеки для дітей минулого тижня стали найменші школярі – першокласники, які взяли участь у казковій мозаїці «І сюди заглянь, будь ласка, тебе запрошує цікава казка», вікторині «Казки мого дитинства» та конкурсі малюнків із символічною назвою «Малюємо літо».

Вихованці ЦДЮТ взяли участь у конкурсі фітодизайну та флористики «Моя мала Батьківщина». Для створення своїх робіт діти використали різні техніки: малювання, аплікацію та декор з природного матеріалу.

До дня родини у Луполівській сільській бібліотеці проведено акцію «Читаємо всією родиною», а  вихованці фотогуртка  «Кадр» і гуртка «Сувенір» із задоволенням співали сучасних українських патріотичних пісень. Традиційно пройшли щотижневі лялькові театри, майстер-класи, спортивно-розважальні ігри та конкурси, караоке у Благовіщенському міському будинку культури.

Свої почуття наші діти виражають по-різному. Особливо вразливими вони є сьогодні, в час, коли на нашій землі іде війна. Вихованці Благовіщенського ЦДЮТ з числа  внутрішньо переміщених осіб, діти, які стали безпосередніми свідками страшних жахливих подій, щиро вдячні нашим воїнам, нашим захисникам. Вихованка гуртка «Умілі руки» Анна Макаренко,  жителька м. Олешки  Херсонської області, намалювала прекрасну картину «Квіти долі», яку принесла в дарунок військовим льотчикам, що захищають нашу рідну Україну. Для українців соняшник  - один із символів Батьківщини, родючості і процвітання. Юна українка з букетом соняхів - гарний творчий задум автора.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь