Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ГОЛОСОМ ДУШІ І СЕРЦЯ

Дата: 21.07.2022 08:38
Кількість переглядів: 409

Фото без описуБлаговіщенська міська територіальна громада продовжує своє протистояння російському агресору в повномасштабній війні, яку підло та підступно розпочав путін.

Наші земляки незаперечно роблять свій внесок у наближення Перемоги та звільнення України від рашистів. І не менш важливим процесом у цьому є дерусифікація, щоб росія не отруїла «руським міром» і «братським визволенням» нашу національну спадщину й громадську свідомість, солов’їну рідну мову й козацьку славу, вікопомну добру традицію й дух нації, наш менталітет і нашу волю, наше відчутне наближення до європеїзму. Тому ми маємо викоріняти залишки російсько-імперського й комуністично-тоталітарного режиму. Але робімо це надто обережно і застережно, не уподібнюючись дикунству орків на тимчасово окупованих територіях, бо і на лініях вогню процвітає українська ґречність, любов до ближнього, лунає мелодія рідної пісні й кричить українським словом скривавлене але непереможне й вірне серце у нездоланному патріотизмі воїна-захисника.

Захищаємо і ми своє…

На своїй малій батьківщині, у своєму рідному степовому краї, на Богом і ЗСУ захищеній землі ми не маємо жити на вулицях, провулках, місцинах, що мають ворожі назви. Ці топоніми-годоніми аж ніяк не сумісні з нашим життям. Згадаймо українських державотворців, письменників, митців пензля, культурних діячів, істориків, учених! Заглянімо у скарби, про які знає весь світ. І не лише знає, а й живить ними свої естетичні смаки, культуру, збагачує усе найкраще загально людське надбання, виношує в собі як спадок нащадкам для свого продовження в будущині.

То ж і ми долучаймося до свого рідного! Бо не матимемо доброго «завтра» без памяті славного «учора». Тому після обговорення пропозицій Українського інституту пам’яті, розмов з громадянами різного віку, перемовин на зібранні у міській раді з педагогами-словесниками та істориками щодо необхідності процесу дерусифікації (бо незнання свого можне згубити нас, як і ворог) пропонуємо використати для перейменування такі назви: Володимира Вернадського, Володимира Винниченка, Михайла Грушевського, Леоніда Куценка, Євгена Маланюка, Євгена Патона, Марії Приймаченко, Василя Стуса, Волонтерська, Героїв Крут, Героїв рятувальників, Мрії, Січових стрільців, Червоної калини.

Члени топонімічної комісії при Благовіщенській міській раді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь