Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Стріт-арт «Ангел Благовіщення над Україною»

Дата: 09.08.2022 14:22
Кількість переглядів: 591

Фото без описуДо Дня Української Державності у Благовіщенському презентували об’єкт стріт-арту «Ангел Благовіщення над Україною». Його автор - Маргарита Довгань. Над втіленням ідеї разом із автором працювали місцеві художники Крістіна Шпак, Сергій Степанюк, Раїса Реснянська, Софія Драган, їм допомагали Галина Шквира та Марія Чернега.

Композиційним центром художнього зображення є Ангел Благовіщення з лілією в руках, який принесе українцям благу вість про звільнення нашої держави від ворога, про встановлення миру. Лілія в руках Ангела символізує чистоту і чесність помислів, намірів українців. Символічно, що і назва нашого міста Благовіщенське також походить від Ангела Благовіщення.

 За спиною Ангела у кольорах Державного Прапора зображена територія України у вигляді бджолиних сот. Деякі соти на сході і півдні ніби «випали» з моноліту. Це зображення територій, які тимчасово окуповані ворожими військами. Але згодом усі вони повернуться на свої місця - в лоно єдиної держави. Соти зображені на темно синьому тлі – це Всесвіт, а Україна тепер найупізнаваніша держава у світі, завдяки стійкості, мужності і прагненню до Перемоги над всесвітнім злом.

  На картині візуально ближче зображений стилізований рушник в традиційних для нашої місцевості червоно-чорних кольорах та візерунках, що  символізує нашу ідентичність, самобутність, яку ми несемо через все життя і передаємо з покоління до покоління. Україна може бути монолітом (без відірваних сот) лише за умови збереження власної ідентичності: культури, мови, історії. Плавні лінії зображення рушника нагадують річку – символ плинності часу і нескінченності життя. По боках рушника, угорі зліва  зображено  річку Синицю - елемент Герба Благовіщенської громади.

Обєкт вже став одним із улюблених місць для жителів та гостей міста. Прогулюючись місцевим парком, кожен хоче сфотографуватися з Ангелом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь