Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Стріт-арт «Ангел Благовіщення над Україною»

Дата: 09.08.2022 14:22
Кількість переглядів: 549

Фото без описуДо Дня Української Державності у Благовіщенському презентували об’єкт стріт-арту «Ангел Благовіщення над Україною». Його автор - Маргарита Довгань. Над втіленням ідеї разом із автором працювали місцеві художники Крістіна Шпак, Сергій Степанюк, Раїса Реснянська, Софія Драган, їм допомагали Галина Шквира та Марія Чернега.

Композиційним центром художнього зображення є Ангел Благовіщення з лілією в руках, який принесе українцям благу вість про звільнення нашої держави від ворога, про встановлення миру. Лілія в руках Ангела символізує чистоту і чесність помислів, намірів українців. Символічно, що і назва нашого міста Благовіщенське також походить від Ангела Благовіщення.

 За спиною Ангела у кольорах Державного Прапора зображена територія України у вигляді бджолиних сот. Деякі соти на сході і півдні ніби «випали» з моноліту. Це зображення територій, які тимчасово окуповані ворожими військами. Але згодом усі вони повернуться на свої місця - в лоно єдиної держави. Соти зображені на темно синьому тлі – це Всесвіт, а Україна тепер найупізнаваніша держава у світі, завдяки стійкості, мужності і прагненню до Перемоги над всесвітнім злом.

  На картині візуально ближче зображений стилізований рушник в традиційних для нашої місцевості червоно-чорних кольорах та візерунках, що  символізує нашу ідентичність, самобутність, яку ми несемо через все життя і передаємо з покоління до покоління. Україна може бути монолітом (без відірваних сот) лише за умови збереження власної ідентичності: культури, мови, історії. Плавні лінії зображення рушника нагадують річку – символ плинності часу і нескінченності життя. По боках рушника, угорі зліва  зображено  річку Синицю - елемент Герба Благовіщенської громади.

Обєкт вже став одним із улюблених місць для жителів та гостей міста. Прогулюючись місцевим парком, кожен хоче сфотографуватися з Ангелом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь