Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Живі, поки пам'ятаємо

Дата: 29.08.2022 09:08
Кількість переглядів: 785

Фото без описуБоротьба українського народу за незалежність триває багато століть. Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому, политому українською кров'ю шляху, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України і створення власної самостійної держави.

Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на Сході України, всі, хто з 24 лютого цього року став на захист держави. Українці зруйнували міф про непереможність російської армії.

Звитяга українського вояцтва під час російсько-української війни дала країні нових героїв — чоловіків та жінок української армії і силових структур, добровольців, волонтерів, медиків…

Україна для кожного із загиблих українців - це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому символ сьогоднішнього дня сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Загибель або поранення українців викликають у нас біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві маємо єднатися в прагненні до Перемоги над ворогом, вміти протистояти ворожій пропаганді і не втрачати тверезого погляду на події сьогодення і минулого.

Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами і селами, даючи нам можливість у цей час жити і працювати тут, у тилу. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління жило у незалежній країні, а всі ми могли робити Україну кращою. Памятаємо їх героїзм і подвиг.

Слава Україні! Слава її Героям!

Віталій ДОВГОПОЛИЙ,

Благовіщенський міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь