Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем

Дата: 15.03.2023 15:44
Кількість переглядів: 117

Фото без описуЗ метою пропагування створення сімейних форм виховання 10.03.2023 та 15.03.2023 року працівники Центру соціальних служб Благовіщенської міської ради провели лекцію у Благовіщенській філії Кіровоградського центру зайнятості на тему «Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем»

В Україні з 2016 року активно впроваджують соціальну послугу з патронату над дітьми. Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обов’язковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника з числа членів сім’ї.

Фінансування послуг патронату складається з оплати праці патронатного вихователя (п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи) та соціальних виплат на влаштованих під патронат дітей (два прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку).

Обов’язкова умова: один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься страховий стаж.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Дізнатися більше про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна у Центрі соціальних служб Благовіщенської міської ради за адресою: м.Благовіщенське, вул. Героїв України, 72, тел.0983902935.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь