Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Спалювання сміття, листя та сухої трави ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 29.03.2023 09:17
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНавесні спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття набуває масштабних розмірів. У надзвичайно важкий час, коли наші воїни мужньо відбивають ворога, коли гинуть мирні українці, коли знищуються цілі міста і села, деякі жителі громади активно розпочали «господарювати».

Закликаємо усіх бути свідомими: не спалюйте суху траву, листя та сміття, не підпалюйте очерет. Скеруйте свої сили на боротьбу проти агресора та відбудову економіки, а не додавайте роботи пожежно-рятувальним підрозділам, які несуть службу у посиленому режимі.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн. А в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12 240 грн і на посадових осіб – від 21 420 грн до 36 000 грн. Під час воєнного стану в країні паліїв притягають до кримінальної відповідальності за статтею 113 Кримінального Кодексу України, в якій передбачається покарання для порушника у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. 

Закликаємо при виникненні пожеж сухої трави та чагарників організовувати гасіння таких загорянь та невідкладно повідомляти Службу з надзвичайних ситуацій за номером «101».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь