Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС!

Дата: 26.04.2023 08:46
Кількість переглядів: 215

Одну з найбільших у світі техногенних катастроф - аварію на Чорнобильській атомній електростанції - знає і пам'ятає весь світ. Її наслідки мали величезні масштаби: кілометри ураженої території, десятки тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки. Порятунком для всіх став подвиг ліквідаторів, які з перших хвилин аварії стали на боротьбу з невидимим ворогом, захистивши світ від смертельної небезпеки.

Здавалося, що ядерна загроза в Україні, створена недолугою радянською владою, нарешті минула. Однак 36 років потому росія знову принесла цю загрозу на нашу землю. У лютому 2022 року вони вторглися на територію ЧАЕС, захопили працівників у полон, нищили цінне обладнання — усе заради ядерного шантажу.

На щастя, з Чорнобиля їх вигнали. На жаль, вони досі залишаються в Енергодарі на Запорізькій АЕС. Мирний атом в російських руках перетворюється на зброю.

За звичайних умов, сьогодні ми дякували б тільки ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Але зараз також окрема подяка воїнам ЗСУ. Вірю, що російський ядерний шантаж, як і Чорнобильська катастрофа, залишиться у минулому.

Бажаю кожному з вас, шановні ліквідатори, міцного здоров’я, мирного неба, благополуччя і достатку у родинах, довгих та щасливих років життя.

Пам'ятаємо. Переможемо!

 

Віталій ДОВГОПОЛИЙ,

Благовіщенський міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь