Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Добрі справи не залишаються непоміченими: дякуємо кожному, хто знаходить сили і ресурси допомагати

Дата: 15.05.2023 13:51
Кількість переглядів: 331

Сьогодні кожен на своєму місці прагне зробити для України, для її Перемоги усе, що може. У цьому плані бізнес відіграє не останню роль. Він продовжує працювати. Ще на початку воєнних дій на сході України у 2014-му році соціально-відповідальний бізнес колишнього Благовіщенського району, а з 2022 року Благовіщенської міської територіальної громади, активно допомагав нашим військовим та внутрішньо переміщеним особам. Повномасштабне вторгнення рф не змінило ситуацію. Підприємці передають автомобілі на передову, амуніцію, продукти харчування, медикаменти та багато іншого. У той же час вони сплачують податки та забезпечують заробітною платою сотні мешканців нашої громади.

Сьогодні керівництву, старостам міської ради неможливо вирішувати проблеми на місцях самотужки і лише за кошти бюджету. Підтримує у даній ситуації соціально-відповідальний бізнес. І ця підтримка значна і відчутна.

Днями було завершено ямковий ремонт 750 метрів вулиці Чехова, що у Новоселиці. Його за власні кошти провели керівники фермерських господарств Олександр Йосипович Вдовиченко та Вячеслав Григорович Зосим. Жителі села радіють таким змінам, і щиро дякують за відремонтовану дорогу.  Допомагає у селі і Василь Володимирович Грабчак, який опікується дитячим садочком.

Чимало сільгоспвиробників постійно допомагають у селах із благоустроєм та у вирішенні господарських питань. У Йосипівці це Юрій Володимирович Білоконь та Микола Дмитрович Бурлака; у Вільховому – ФГ «Кондор» (Надія Леонідівна Золотарьова), ФГ «Добробут» (Вадим Васильович Молодичук), ФГ «Нива» (Віктор Васильович Петрик) та родина підприємців Хименків; Синьках - СТОВ «Родина»; Розношенському – ФГ «Бойчук» (Костянтин Миколайович Бойчук) та ФГ «Вершина» (Леонід Павлович Савранчук); Луполовому – ФГ «Тимуш», ФГ «Московчук», ПП «КСА», ТОВ «Вектос-Агро» та Віталій Івахнюк; Лозуватій – СТОВ «Зоря», Микола Джумберович Дудачава та Зураб Джумберович Дудачава; Богдановому та Синицівці – Ігор Аркадійович Кримський та Валерій  Борисович Кравченко; Даниловій Балці – ФГ «Івашкевич» (Олександр Володимирович Івашкевич), ФГ «Альтерра» (Іванова Наталія Дмитрівна) та МПП «Нара» (Марієта Аветіковна Чічян). У Камяному Броді на допомогу завжди приходить СТОВ «Агрофірма «Нива» (Микола Іванович Московчук): підсипали дорогу, допомагають дитячому садочку та ФАПу; а проблеми у Грушці  допомагають вирішувати Олег Віталійович Бондар, Василь Володимирович Грабчак, Олег Анатолійович Бойко, Олександр Сергійович Козловський, Василь Петрович Маковійчук, Валентин Андрійович Колісник та ще чимало одноосібників.

У Кам’яній Криниці та Мечиславці ведуть свою діяльність ФГ «Світлана» (Віталій Валентинович Літинський), ФГ «Біном» (Олег Андрійович Сусло), ФГ «Ява-Агро» (Олександр Анатолійович Яворський), ФГ «Славутич» (Василь Васильович Чоповий), ТОВ «Ятрань» (Віталій Дмитрович Ярчевський), ФГ «Віктор» (Віктор Олексійович Широбоков), ФГ «Сухина» (Сергій Григорович Сухина), одноосібники, які не стоять осторонь проблем села, а завжди долучаються до заходів з благоустрою.

Біда, яка сталася у Сабатинівці, - пожежа у дитячому садочку, обєднала та згуртувала жителів села. Разом взялися до відновлення будівлі. ТОВ «Прибузьке-Агро» (Юрій Борисович Орлик), ФГ «Едем» (Олександр Анатолійович Бурдейний) та МПП «Нара» (Марієта Аветіковна Чічян) і цього разу прийшли на допомогу: надали техніку, пальне та інше.

Благовіщенські підприємці також не стоять осторонь. Віталій Миколайович Омельчук, Світлана Віталіївна Нагайчук, Олександр Анатолійович та Євгеній Анатолійович Колоси,  Іван Олексійович Дідур, Геннадій Анатолійович Білоус, Олег Андрійович Сусло, Богдан Васильович Рубчинський, Сергій Григорович Доценко та інші завжди надають посильну допомогу.

Хотілося б назвати кожного, хто підставляє надійне плече і ділом підтверджує, що свій край потрібно любити, берегти і розвивати, та прошу вибачення у тих, кого не згадано. Від імені Благовіщенської міської ради та жителів територіальної громади щиро дякую усім. Впевнений, що на місцях люди знають своїх меценатів, адже добрі справи не залишаються непоміченими. Приклад соціально-відповідального бізнесу показовий і для інших підприємців та жителів нашої громади. Поки такі люди живуть і працюють, то буде жити і наша нація українців.

Віталій ДОВГОПОЛИЙ,

Благовіщенський міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь