Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Робоча зустріч на тему протидії торгівлі людьми

Дата: 18.05.2023 13:02
Кількість переглядів: 88

Фото без опису18 травня 2023 року відбулася робоча зустріч із Світланою Приймак, фахівчинею по роботі з суб’єктами Національного механізму взаємодії (НМВ), які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми ГО «Чистий аркуш». Метою заходу було надання методичних рекомендацій щодо дотримання законодавства України у сфері протидії торгівлі людьми, сприяння посиленню координації діяльності структур, які здійснюють заходи з даного напрямку в громаді, надання рекомендацій щодо ефективної та якісної допомоги постраждалим від торгівлі людьми, консультування з розробки та проведенні інформаційних заходів з попередження торгівлі людьми для мешканців громади, надання тематичної друкованої продукції.

Громадська організація «Чистий аркуш» разом з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) реалізує на теренах Кіровоградської області проєкт «Допоможемо! Підтримаємо! Переможемо!» за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Програми протидії торгівлі людьми Агентства США з міжнародного розвитку. Проєкт серед інших цілей має на меті підвищення інформаційної обізнаності мешканців громад щодо убезпечення себе та своїх рідних від потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та правил безпечного працевлаштування. Головна мета проєкту – виявлення і надання комплексної допомоги людям, які постраждали від війни, торгівлі людьми, експлуатації чи насильства.

Зокрема пані Світлана повідомила про програми підтримки, які діють в рамках проєкту для людей, які постраждали від війни і переміщені до Кіровоградської області, торгівлі людьми, експлуатації чи насильства.

Бенефіціари проекту можуть розраховувати на такі види допомоги:

- соціальний супровід;

- консультування психолога;

- консультування юриста та відновлення документів;

- задоволення базових потреб (одяг, посуд, постільна білизна, продукти харчування, засоби гігієни, ліки, медичні обстеження, допомога з житломтощо);

- підтримка у відкритті власної справи (гранти на навчання,курси перекваліфікації, забезпечення професійним обладнанням).

Для того, щоб податися в програму підтримки необхідно попередньо заповнити онлайн-анкету за посиланням: https://bit.ly/3EkipBU Після розгляду анкети та відповідності критеріям уразливості для включення до програми особі зателефонує соціальний працівник проекту з метою уточнення даних.

Також пані Світлана надала інформацію про корисні веб-розробки Міжнародної організації з міграції (МОМ), зокрема:

  1. Курс для держслужбовців, в якому зібрано кращий теоретичний матеріал з протидії торгівлі людьми і приклади життєвих кейсів осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Доступ за посиланням: https://ctcourse.org.ua/

  1. Онлайн-квест з безпечного працевлаштування.

Доступ за посиланням: https://quest.stoptrafficking.org/start

Робоча зустріч була актуальною та продуктивною, зважаючи на очікуване підвищення випадків торгівлі людьми через значне підвищення уразливості населення країни внаслідок війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь