Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ПАМ’ЯТАЄМО. ВШАНОВУЄМО. ДЯКУЄМО

Дата: 15.07.2023 08:01
Кількість переглядів: 113

Фото без описуБлаговіщенська громада вшановує пам’ять Героя-земляка Алєксєєва Миколи Васильовича, який загинув 15 липня 2014 року, виконуючи бойове завдання поблизу пункту прикордонного пропуску Ізварине неподалік села Провалля Свердловського району Луганської області.

Микола Алєксєєв народився 3 вересня 1983 року у місті Сургут Тюменської області Росії. У 1989 році сім'я переїхала у місто Благовіщенське. Після  закінчення у 2000 році школи №1, навчався в Ульяновському професійно-технічному училищі. У 2001 році розпочав службу у Збройних Силах України. Закінчивши після армії у 2023 році школу міліції, Микола Васильович працював в Ульяновському райвідділі. Одночасно з роботою заочно навчався у Кіровоградському філіалі Харківського національного університету внутрішніх справ за фахом «Слідчий-криміналіст».

У 2007 році для Миколи Алєксєєва розпочалася служба за контрактом у 3-му окремому полку спецпризначення м. Кіровоград. Неодноразово захищав спортивну честь свого загону, своєї частини. У військах спеціального призначення пройшов весь шлях становлення молодшого командира: курсант 50-го окремого навчального загону спеціальної підготовки, розвідник групи спеціального призначення, командир відділення групи спеціального призначення, заступник командира розвідувальної групи роти спеціального призначення.

Війна для Миколи Алєксєєва та його товаришів почалася 3 березня 2014 року. Крим, Луганська та Донецька області. 15 липня 2014 року їх розвідгрупа потрапила під мінометний обстріл. У тому бою загинув Микола Алєксєєв та ще вісім бійців-побратимів.

Указом Президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого сержанта Миколу Алєксєєва нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Щирі співчуття рідним та близьким Миколи Васильовича. Він віддав своє життя за Україну, за кожного її жителя та назавжди залишиться в наших серцях! Вічна слава Герою! Пам’ятаємо кожного.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь