Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ПАМ’ЯТАЄМО. ВШАНОВУЄМО. ДЯКУЄМО

Дата: 10.08.2023 08:05
Кількість переглядів: 432

Фото без описуБлаговіщенська громада вшановує пам’ять Героя-земляка БОЙКА Юрія Миколайовича, який загинув 10 серпня 2014 року.

Бойко Юрій Миколайович народився 7 січня 1971 року в Благовіщенському (Ульяновці). Після закінчення Пермського вищого військового командно-тилового училища внутрішніх військ Юрій Миколайович розпочав військову службу на посаді командира взводу. Згодом обіймав посади командира роти, заступника начальника штабу і заступника командира частини, був начальником відділу підготовки військ управління бойової та спеціальної підготовки головного управління Національної гвардії України.

У червні 2014 р. полковник Бойко (позивний «Немо») був призначений куратором новоствореного резервного батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас». Вирушивши разом із батальйоном в район проведення Антитерористичної операції, Юрій Миколайович понад місяць брав активну участь у бойових діях зі звільнення від терористів населених пунктів Донеччини.

10 серпня він пішов у бій разом із резервістами, які проводили розвідку боєм на підступах до Іловайська. У взаємодії з іншими підрозділами «Азов того дня «донбасівцям» вдалося увірватись в місто, проте через загрозу оточення їм довелося повертатися на вихідні позиції. Група з 15 бійців, у складі якої перебував Юрій Бойко, рухаючись попереду колони, виявила на мосту ознаки мінування. Гвардійцям вдалося запобігти підриву мосту, але вони потрапили під обстріл. Полковник Бойко і двоє резервістів полягли, ціною свого життя забезпечивши просування батальйону та врятувавши десятки товаришів.

Указом Президента України Юрій Бойко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Щирі співчуття рідним та близьким Юрія Миколайовича. Він віддав своє життя за Україну, за кожного її жителя та назавжди залишиться в наших серцях! Вічна слава Герою! Пам’ятаємо кожного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь