Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ЛІКАРНЯ ПРАЦЮЄ ТА ПРОДОВЖУВАТИМЕ СВОЮ РОБОТУ І НАДАЛІ

Дата: 23.02.2024 11:32
Кількість переглядів: 112

Фото без опису20 січня 2024 року Благовіщенський міський голова Віталій Довгополий та заступник Ліна Вербецька зустрілися із керівництвом та лікарями КНП «Благовіщенська лікарня» Благовіщенської міської ради. Під час зустрічі обговорено питання діяльності закладів охорони здоров’я, забезпечення надання медичних послуг жителям громади як на первинному, так і на вторинному рівнях. Зокрема, йшлося про укладення договорів та взаємодію лікарні із Національною службою здоров’я України.

Медичні заклади громади уклали договори про медичне обслуговування й отримують фінансування від Національної служби здоров’я України за Програмою медичних гарантій. Програма медичних гарантій включає пакети медичних послуг, що пов’язані з наданням первинної, спеціалізованої та паліативної медичної допомоги, медичної допомоги дітям до 16 років, а також медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Але поряд з тим фінансування НСЗУ недостатньо для забезпечення належної діяльності закладів охорони здоров’я громади. Для підтримки їх належного функціонування щороку виділяються кошти з місцевого бюджету. Так у 2023 році на заклади громади профінансовано більше 20 мільйонів гривень, що складає більше третини від загального бюджету закладів.

У 2024 році у лікарні забезпечено роботу і надання медичної допомоги у повному обсязі у дитячому, терапевтичному, неврологічному, хірургічному відділеннях, не зважаючи на зміну умов оплати за медичні послуги та зменшення тарифів за їх надання. У звязку із кадровими змінами без оплати НСЗУ залишається надання медичної допомоги при пологах та оперативному втручанні. Щодо останнього, то керівництво лікарні сподівається найближчим часом укласти договір і держава відшкодовуватиме вартість даної медичної послуги.

Стосовно пологів ситуація складніша. За умовами НСЗУ, щоб законтрактувати надання медичних послуг у пологовому відділенні у штаті КНП «Благовіщенська лікарня» Благовіщенької міської ради мають бути 4 лікаря акушера-гінеколога, 4 лікаря анестезіолога, лікар педіатр-неонатолог, безпосередньо у відділенні не менше 8 середніх медичних працівників та чотирьох молодших медичних працівників. Зменшення кількості пологів та наявні кадрові проблеми стали причиною відмови у контрактуванні з боку НСЗУ. За 12 місяців 2023 році у пологовому відділенні КНП «Благовіщенська лікарня» Благовіщенської міської ради народилося 102 дитини, із них лише 50 у жителів нашої громади. На сьогодні фінансування роботи пологового відділення здійснюється за рахунок місцевого бюджету, але з 01 березня звільнення неонатолога унеможливить надання послуг у повному обсязі. З огляду на це, керівництво лікарні активно працює над пошуком спеціалістів, а на період вирішення даної проблеми буде забезпечуватися підвіз породіль до діючих пологових відділень.

У ході розмови лікарі висловлювали свої думки щодо недостатнього кадрового забезпечення лікарні та створення умов для залучення молодих спеціалістів, а це і гідна заробітна плата, житло та умови роботи. Минулого року лікарня поповнилася двома молодими спеціалістами, чудовими анестезіологами, робота яких значно покращила надання якісних медичних послуг.

Міський голова подякував медичним працівникам за роботу у складний період та висловив сподівання, що невдовзі колектив поповниться молодими фахівцями, що полегшить їх роботу та покращить якість надання медичних послуг жителям громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь