Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Візит міністра аграрної політики та продовольства до Голованівського району

Дата: 01.03.2024 17:34
Кількість переглядів: 95

Фото без опису29 лютого 2024 року з робочим візитом Голованівський район відвідали міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, депутат Верховної Ради Юрій Кузбит та заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Юрій Миколаєнко. Посадовці разом із Благовіщенським міським головою Віталієм Довгополим ознайомилися із роботою ТОВ «Молочна майстерня», що у Благовіщенському. Підприємство забезпечує робочими місцями жителів громади та постачає високоякісну продукцію не лише до українських, а і закордонних споживачів. Як зазначили відвідувачі, виробничий процес на підприємстві забезпечено на високому рівні і за європейськими стандартами.

Цього ж дня високопосадовці у смт. Голованівськ зустрілися із керівниками громад та  агровиробниками, висловили їм вдячність за роботу, забезпечення робочих місць та постійну підтримку військових.

Аграрії Голованівського району мали можливість поставити запитання міністру, адже за останні два роки відбулося чимало змін у законодавстві. Зокрема їх цікавило бронювання працівників аграрного сектору, приватизація земельних ділянок сільськогосподарського призначення, прозоре оподаткування, участь у державних програмах та інші.

Як зазначив Микола Сольський, у 2024 році Уряд ініціював декілька програм, спрямованих на підтримку аграрного сектору. Наразі аграрії Кіровоградщини можуть скористатися такими програмами: компенсація вартості сільськогосподарської техніки – до 25% (програма запрацює у квітні); фінансування за програмою «Доступні кредити 5-7-9»; малі аграрії, які обробляють до 120 га, можуть отримати 4 тисячі гривень безповоротної допомоги на один гектар; фермери, що утримують до 100 корів, можуть отримати 7 тисяч гривень на одну голову та по 3 тисячі ті, хто вирощує до 500 голів кіз та овець (програма запрацює в червні). Микола Тарасович звернув увагу присутніх на участь у програмі садівництва, де можна отримати до 7 мільйонів гривень.

Під час діалогу мова також ішла про виробництво та продаж агропродукції і цінову політику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь