Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Несанкціоновані сміттєзвалища – проблема не тільки місцевої влади, а й кожного жителя громади!

Дата: 09.04.2024 16:21
Кількість переглядів: 30

Фото без описуЗ початком весни кожен господар наводить лад на своєму подвір’ї. Але, як показав перший місяць тепла, «господарюють» наші люди у дивний спосіб: чистіше стає на ділянках, але збільшується кількість несанкціонованих сміттєзвалищ. Купи сміття зявляються у кожному населеному пункті громади, а вітер довершує розпочату справу горе-господарів: знову брудно скрізь.

Однією з болючих тем в нашій громаді є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами, які утворюють самі  мешканці на узбіччях доріг, на закинутих земельних ділянках, біля кладовищ... Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж відвезти його у встановлене місце. А прибирання стихійних сміттєзвалищ, які самі ж мешканці утворюють,  є додатковим навантаженням на бюджет.

Нагадуємо всім, що чинним законодавством передбачено відповідальність за викидання сміття у не відведених для цього місцях. У ст. 42 Закону України “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за недотримання встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків. Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).  

Шановні жителі громади, будьте свідомими громадянами та патріотами своє землі! Переконливо просимо вас не створювати стихійні сміттєзвалища, а викидати сміття ЛИШЕ у встановлених для цього місцях: не збоку, не поряд, не там, куди не лінь було дійти! Прибираючи на кладовищах, доносьте сміття до відведених для цього місць, адже ваша маленька купка біля паркану, у кущах чи на полі вже за кілька днів стане новим великим смітником.

Подбайте про чистоту свого населеного пункту, культуру викидання сміття та про повагу до оточуючих. А якщо ви стали свідком порушень правил благоустрою, будь ласка, не залишайтеся осторонь, а, зафіксувавши факт на фото, телефонуйте 067 964 91 49. Попереджаємо, що на порушників чекає адміністративне покарання, але справа не тільки у коштах, які доведеться сплатити, а ще й у совісті, і усвідомленні того, що ми робимо для майбутнього своїх дітей! Благоустрій нашої громади – справа усіх її мешканців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь