Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

У Кіровоградській ОВА відбулася нарада-семінар щодо впровадження в Кіровоградській області проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"

Дата: 19.04.2024 08:57
Кількість переглядів: 94

Фото без опису«Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» спрямований на забезпечення права дитини на гармонійне зростання у сімейному середовищі.

Метою проєкту є покращення якості надання послуги патронату та її доступності для вразливих сімей з дітьми, надаючи альтернативу інтернатним закладам. Патронатні вихователі надаватимуть прихисток дітям, які тимчасово не можуть перебувати зі своєю родиною з різних причин. У проєкті візьмуть участь 184 громади з 21 області України. Зокрема, 10 громад Кіровоградщини в тому числі і наша Благовіщенська громада.

Для нашої громади актуальним питанням є надання дітям, залишеним батьківського піклування, тимчасового прихистку до подолання біологічною сім’єю дитини кризи або складних життєвих обставин.

До липня 2024 року року патронатні сім’ї  отримуватимуть необхідну матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. Експерти проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.

Довідково: У Кіровоградській області працює 23 патронатні сім’ї, у яких виховується 67 дітей. Кіровоградщина входить до п’ятірки лідерів за кількістю патронатних вихователів.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» реалізовується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь