Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Відбулося 42-е пленарне засідання Благовіщенської міської ради

Дата: 26.04.2024 15:24
Кількість переглядів: 77

Фото без описуВідбулося 42-е пленарне засідання Благовіщенської міської ради, на початку якого присутні вшанували память воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання. Благовіщенський міський голова Віталій Довгополий разом із начальником другого відділу Голованівського РТЦК та СП Віктором Ціомою вручили державні нагороди мужньому захисникові Олександру Лісовому та рідним загиблих земляків Щура Олександра, Рисюка Романа, Сідлецького Олександра та Гошуляка Дмитра.

Під час сесійного засідання депутати розглянули ряд питань. Зокрема, внесли зміни до Комплексної програми соціального захисту малозабезпечених верств населення, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, праці та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживають на території Благовіщенської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та затвердили Комплексну програму соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей на 2024-2025 роки, збільшивши обсяг фінансування зазначених програм. Погодили зміни до Структури міської ради, створивши у складі відділу соціального захисту населення сектор у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб.

Було заслухано звіт про виконання бюджету Благовіщенської міської територіальної громади за І квартал 2024 року. Основною  статтею  фінансування  з місцевого бюджету є галузь «Освіта», видатки  у І кварталі на яку склали 38 840,9 тис. грн.

На галузь «Охорона здоров’я» за І квартал 2024 року виділено 3 788,5 тис. грн., з них на утримання Комунального некомерційного підприємства «Благовіщенська міська лікарня» Благовіщенської міської ради – 2 684,8 тис. грн., на Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Благовіщенської міської ради» –  1 103,7 тис. грн. У тому числі: на оплату праці використано 2 405,2 тис. грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв - 1 052,5 тис. грн., на придбання медикаментів - 69,9 тис. грн., на придбання продуктів харчування  спрямовані кошти в сумі 44,2 тис. грн. та інші видатки.

На соціальний захист та соціальне забезпечення профінансовано  4 013,2 тис. грн. На забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв`язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю (Центр надання соціальних послуг Благовіщенської міської ради)  використано 1 943,8 тис. грн.

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту малозабезпечених верств населення, інвалідів, ветеранів війни, праці  та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Благовіщенської територіальної громади на 2021-2025 роки виплачено 532,0 тис. грн. на  надання матеріальної допомоги жителям громади на поховання та лікування;  на виконання Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО, операції Об’єднаних сил, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та вшанування памяті загиблих на 2021-2025 роки виплачено 934,3 тис. грн., а саме: на безоплатне поховання/перепоховання військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок збройної російської агресії та надання матеріальної допомоги військовим та /або членам їхніх родин.

Депутати внесли зміни і доповнення до бюджету громади на 2024 рік, уточнивши 3 млн 344 тис. грн. З них на галузь «Освіта» виділено 838,4 тис. грн., зокрема на ремонт протирадіаційних укриттів, харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти, оплату комунальних послуг. Також було виділено кошти для виплати грошової винагороди переможцю олімпіади та педагогу, який підготував учасника.

На галузь «Охорона здоровя» виділено 276 тис. грн. для придбання медикаментів (невідкладні стани, кисень, вакцина).

На виконання програм соціального спрямування виділено 600 тис. грн.

Депутати погодили виділення 500 тис. грн. з бюджету громади на придбання трьох безпілотних літальних апаратів для військової частини, шляхом надання субвенції державному бюджету.

Розглянуто 40 земельних питань, переважна більшість яких стосувалася оформлення громадянами своїх присадибних ділянок. З розглянутих питань прийнято відповідні рішення, з якими детально можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь