Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Вітаємо переможницю XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Єлизавету Литвин з перемогою!

Дата: 05.06.2024 09:04
Кількість переглядів: 86

Фото без опису30 травня 2024 року в місті Києві в стінах театру імені І.Франка відбулась урочиста церемонія нагородження переможців XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Серед переможців фінального етапу конкурсу була учениця 9-І класу Благовіщенського академічного ліцею "Лідер" ЄлизаветаЛитвин. Під час нагородження голова жюрі відмітив, що її твір став абсолютним переможцем серед робіт учнів девʼятих класів за кількістю балів.

До конкурсантів та конкурсанток щиро звернувся Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, який наголосив на важливості мовно-літературних змагань для розвитку й функціонування державної мови, що є фактором єдності й національної ідентичності українського народу. Тарас Кремінь подякував шевченколюбам та їх наставникам за шанобливе ставлення до української мови, закликав зміцнювати Україну своїми знаннями та побажав молодим людям творчого натхнення.

А ще обдаровану молодь України привітали Андрій Сташків, заступник Міністра освіти і науки України; Ольга Будник, радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту; Євген Нищук, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка; Дмитро Дроздовський, науковий співробітник інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Національної академії наук України, голова журі конкурсу.

Переможцям ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу вручили дипломи та цінні подарунки. Десятьом переможцямк онкурсу було вручено планшети від Міжнародного благодійного фонду "Твоя доброта" та Благодійного фонду "Чисті серцем". Також переможці отримали книжкові подарунки від видавництва "Саміт-книга" - твори сучасних українських письменників.

Вітаємо переможницю та її наставника Валентину Іванівну Русавську, зичимо нових перемог, високих здобутків, успіхів у всіх починаннях.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь