Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ – ЗАПОРУКА ВРЯТОВАНОГО ЖИТТЯ

Дата: 11.11.2022 14:09
Кількість переглядів: 247

Фото без описуНещодавно у нашій громаді з’явився новий автомобіль для надання екстреної медичної допомоги, який є важливою складовою швидкого та якісного реагування на виклики(https://blagovischenska-gromada.gov.ua/news/1668168506/). Втім перешкодою для цього є недотримання жителями громади Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах. Деякі вулиці вже стали непридатними для проїзду транспорту, і справа не лише у дорожньому покритті, а й у великій кількості гілля, яке нависає над проїжджою частиною. Енергопідприємства неодноразово попереджають про те, що організовувати та здійснювати роботи з належного утримання дерев (і не лише тих, які висаджені в охоронних зонах ПЛЕП) мають їхні власники. Ігнорування необхідності розчищення зелених насаджень, низько розташовані гілки створюють загрозу знеструмленню цілого населеного пункту та невчасному прибуттю медичного чи пожежно-рятувального автомобілів, неможливість проїзду спецтехніки для розчищення доріг від снігу.

Нагадуємо громадянам, установам та організаціям  про необхідність дотримання вимог ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п.5 «Правил охорони електричних мереж», п 5.5 «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України». Відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:

на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі;

на об’єктах  благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об’єктів;

на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях – установи, організації, підприємства;

на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, – забудовники чи власники цих територій;

на безхазяйних територіях, пустирях – місцеві органи самоврядування.

Відповідно ст. 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» встановлюються наступні межі прилеглих закріплених територій для прибирання власниками приватних домоволодінь у наступних межах: по довжині – на довжину власної земельної ділянки; по ширині – від огорожі домоволодіння до краю проїжджої частини. Тому задля уникнення пошкодження автомобілів, які виїздять на екстрені виклики, наполегливо просимо жителів громади слідкувати за станом зелених насаджень та вдячні усім, хто відповідально ставиться до утримання прилеглих територій і присадибних ділянок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь