Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

Розвиток патронату у Благовіщенській громаді

Дата: 19.06.2024 14:21
Кількість переглядів: 125

Фото без описуЗа сприяння та спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством "Кожній дитині", Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною сервісною службою України, службою у справах дітей, центром соціальних служб та неурядових організацій за фінансової підтримки Європейського Союзу 19 червня 2024 року у Благовіщенській громаді відбулася презентація проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату"

 Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї. Поки дитина перебуває у безпечному середовищі під наглядом професійних вихователів, з біологічними батьками працюють соціальні служби. Так дитина залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

Щоб проінформувати про цю послугу в громаді у заході "Розвиток патронату у Благовіщенській громаді" взяли участь старости Благовіщенської міської ради, заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів, спеціалісти служби у справах дітей та центру соціальних служб. Метою заходу є формування позитивної громадської думки щодо важливості родини для дитини, популяризація послуги патронату в громаді.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Ліна Вербецька. Про актуальність та необхідність створення патронатних сімей в громаді, мету і завдання проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" розповіла начальник служби у справах дітей міської ради Наталія Футоран. З основними етапами пошуку та створення патронатних сімей ознайомила присутніх директор центру соціальних служб Наталія Кизима. З вимогами постанови Кабінету Міністрів України про Порядок створення та діяльності сімї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сімї патронатного вихователя учасників заходу ознайомила головний спеціаліст служби у справах дітей Олена Русавська.

Під час заходу проведено анкетування "Що потрібно для створення патронатної сімї на території нашої громади", в ігровій формі учасники заходу визначали та ламали стереотипи щодо дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Завдяки вправам, проведеним спікером заходу Тетяною Константиновою, присутні успішно склали портрет патронатного вихователя та визначили, що необхідно для створення патронатної сімї. Учасники заходу активно обговорювали всі етапи створення патронатної сімї та перебування дітей у ній.

Підводячи підсумки роботи. учасники заходу визначили для себе основні напрямки діяльності щодо створення та популяризації послуги патронату. побажали в подальшому спілкуватися з родинами патронатних вихователів, які надають послуги патронату на території інших громад. E ході дискусії учасники зацікавились іншими формами сімейного виховання дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь