Благовіщенська міська територіальна громада

Голованівського району Кіровоградської області

  Галузь тваринництва радує гарними показниками

Дата: 04.07.2024 11:18
Кількість переглядів: 68

   Фото без описуМолочне і м’ясне скотарство великої рогатої худоби, свинарство, вівчарство в агроформуваннях Благовіщенської територіальної громади за останні роки впевнено нарощує виробництво тваринницької продукції. Галузь тваринництва постійно збільшує виробництво молока та м’яса за рахунок цілеспрямованого покращення генетичної складової корів, свиней та збалансованого кормового раціону годівлі тварин.  

       Лідерами не тільки Голованівського району, але й області по виробництву молока та м’яса великої рогатої худоби, свинини та баранини є СТОВ “Зоря”, СТОВ “АФ Нива” та ТОВ “Ятрань”. Зооветспеціалісти  аграрного сектору громади на науково-технічному рівні  проводять планову роботу по відтворенню стада з метою збільшення продуктивності корів молочного напрямку, отримання вагомих приростів на відгодівлі  ВРХ, свиней та овець. Аграрії мають гарні здобутки, закладають надійний фундамент прибуткового ведення галузі тваринництва на роки вперед.

        У сільськогосподарських підприємствах громади станом на 1липня 2024 року утримується 2197 голів великої рогатої худоби (+145 гол. до минулорічного показника), в тому числі 907 корів; 1055 голів свиней та 667 овець. За перше півріччя молочнотоварні ферми виробили 3260,4 т молока (+316,2 т до відповідного періоду 2023р), 135,7 т м’яса яловичини, 67,8 т свинини та 11,5 т баранини, отримали 579 голів приплоду телят, 527 поросят та 387 ягнят. За шість місяців надій на фуражну корову у СТОВ “Зоря” становить 4364,4 кг, СТОВ “АФ Нива” – 2700 кг, ТОВ “Ятрань” - 2167,5 кг, (відповідно середньодобовий надій на корову по господарствах становить: 24кг, 15кг та 11,9 кг). У цих показниках відображена велика та наполеглива праця всіх працівників ферм,  які покращують свої професійні навички та з повною мірою відповідальності ставляться до виконання обов’язків.

       Керівники господарств  планують і вдосконалюють  матеріально-технічну базу для ведення м’ясо-молочного скотарства, свинарства та вівчарства. Для цього сільськогосподарським підприємствам дуже необхідна гарантована фінансова підтримка уряду на роки для успішного та прибуткового ведення галузі тваринництва в умовах воєнного стану для покращення умов працівників ферм та впевнена перспектива працювати на майбутнє задля продовольчої безпеки України.

   Микола ЗУБРЕЙЧУК, головний спеціаліст сектору економічного та агропромислового розвитку управління фінансів Благовіщенської міської ради 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь